PÄIVITYS: Ei todisteita mistään online-uhkapelien yhteyksistä Thaimaan apulaispoliisin päällikön kanssa

Kansallinen -

25. syyskuuta 2023 Pol. Kyberrikosten tutkintaviraston (CCIB) komissaari kenraaliluutnantti Voravat Watnakhonbancha teki paljastuksen etsintä apulaiskansallisen poliisipäällikön Polin asunnossa. Kenraali Surachate Hakparn.

Tämä operaatio oli osa suurta tehoiskua, joka liittyi väitettyyn online-uhkapelirenkaaseen, ja Police Cyber ​​Taskforce (PCT) lähetti tukiryhmän valtakunnalliseen operaatioon, joka kohdistui väitettyyn online-uhkapelisivustoon.

Pol. Kenraaliluutnantti Voravat selitti, että etsintöjen tarkoituksena oli paikallistaa ja ottaa kiinni pidätysmääräysten perusteella etsintäkuulutettuja henkilöitä, joiden uskotaan oleskelevan alueella, sekä kerätä mahdollisia todisteita väitetystä online-uhkapelitoiminnasta. Korkea-arvoisten upseerien läsnäolo operaation aikana tapahtui vastauksena apulaispäällikön käskyihin. Polin mukaan tapauksen yksityiskohdat ovat kuitenkin epäselviä. Kenraaliluutnantti Voravat.

Etsinnässä ei löytynyt todisteita, jotka olisivat saaneet osakseen Pol. Kenraali Surachate, jota joskus kutsutaan nimellä "Big Joke" lempeänä lempinimenä kaikissa laittomissa toimissa.

Myöhemmässä raportissa etsinnät johtivat pidätysmääräysten antamiseen kahdeksalle poliisille, joista osa on jo otettu kiinni. Kaikki kahdeksan upseeria palvelivat Polin komennossa. Kenraali Surachate. Näiden upseerien luettelo sisältää Pol. Everstiluutnantti Namkiat Theerarojnop, Pol. Kenraaliluutnantti Khamarin Phisamai, Pol. Kenraaliluutnantti Phakphum Phisamai, Pol. Everstiluutnantti Krit Pariyaket, Pol. Everstiluutnantti Aris Khunpraserttanarat, Pol. Everstiluutnantti Chanat Owamatorn, Pol. Everstiluutnantti Nattawut Hwadwaeo ja Pol. Everstiluutnantti Apisit Khonyang.

Sillä välin Pol. Kenraali Surachate totesi myöhään iltapäivällä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että syytökset olivat perusteettomia ja että hän nostaisi syytteen syyllistyneitä vastaan ​​väittäen, että toimet tehtiin vain hänen maineensa vahingoittamiseksi. Hän ei paljastanut, kuka oli vastuussa ratsioiden määräämisestä, mutta huomautti, että oikeuden asiakirjoissa oli vain hänen osoitteensa ja ettei hänen nimeään tai pidätysmääräystä ollut koskaan tullut esille. Hän totesi myös, että ratsastusviranomaiset eivät tienneet, että se oli hänen asuinpaikkansa, ja olivat järkyttyneitä löytäessään hänet sieltä.

Pol. Kenraali Surachate on johdonmukaisesti mukana korkean tason korruptio- ja poliisin väärinkäytösten tutkinnassa, kuten äskettäinen merkittävä Kamnan Nokin tapaus, ja on sen seurauksena saavuttanut erittäin korkean profiilin… mutta myös todennäköisiä vihollisia.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.