Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: pääministeri lupaa lopettaa viihdekannabiksen ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta, maanantaista 18. syyskuuta 2023 sunnuntaihin 24. syyskuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Pol. Eversti Phakpoom Phisamai, yksi äskettäisen "Kamnan Nok" -tapauksen johtavista tutkintaryhmän jäsenistä, julkaisi sosiaalisessa mediassa järkyttävästä ja masentavasta tapauksesta, joka tapahtui hänen kollegoilleen. Monia upseereita vaikutti yhteiskunnallinen kritiikki tapahtuman jälkeen tapahtuneesta.

2. Thaimaan hallituksen kiinalaisia ​​ja kazakstanilaisia ​​turisteja koskeva ilmainen viisumipolitiikka on hyväksytty Royal Gazette -lehdessä ja julkaistu tiistaina 19. syyskuuta.

Mainituista maista tulevat turistit vapautetaan viisumihakemuksista ja he saavat oleskella Thaimaan kuningaskunnassa enintään XNUMX päivän ajan erikoistapauksessa.

3. Thaimaan lainvalvontaviranomaiset laajensivat 20. syyskuuta 2023 toimintaansa takavarikoidakseen Thaimaan poliisin pahamaineisen seksikauppasivuston "Absolute-Angels-Bangkok.com" omistajien omaisuutta.

Sivusto oli ykkönen Googlessa, ja viranomaiset sulkivat sen äskettäin.

4. Pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti tavoitteestaan ​​lopettaa marihuanan virkistyskäyttö Thaimaassa kuudessa kuukaudessa ja lupasi lakimuutoksia ja tiukempia rajoituksia kasvin myyntiin sen varmistamiseksi, että sitä käytetään yksinomaan lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Srettha korosti yhdysvaltalaiselle medialle: "Marihuanalakeja on kirjoitettava uudelleen, jotta se sallii yksinomaan lääketieteellisen käytön. Laitetta ei saa käyttää virkistystarkoituksiin."

5. Chaitawat Tulathon, 44, on äänestetty uudeksi Move Forward -puolueen johtajaksi, kun karismaattinen ja suosittu, mutta kiistan ja oikeudellisten haasteiden vaivaama Pita on eronnut tehtävästään.

Samaan aikaan Pitasta tulee Move Forward -puolueen neuvonantaja, kun hän jatkaa kamppailua väitetyn mediaosuuden oikeudellisten haasteiden kanssa, jotka estivät hänet pääministerin virkaan.

6. Jotkut Thaimaan lain asiantuntijat sanoivat, että entisen pääministerin Thaksin Shinawatran henkilökohtaisten terveysolosuhteiden paljastaminen voi olla kansallisen terveysturvalain vastaista.

Thaimaan aktivistit väittävät edelleen, ettei tässä tapauksessa ole kyse yksityisyydestä, vaan pikemminkin tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta, että tiedot pitäisi paljastaa.

Siinä kaikki tälle viikolle, kuten aina, kiitos tuestanne!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.