Lainsäätäjät jatkavat painostusta kannabiksen käytön kiristämiseen

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Parlamentti uudistaa pyrkimyksen saada kattava laki kannabiksen käytöstä lääketieteellisiin ja tutkimustarkoituksiin yli vuosi sen jälkeen, kun yrtti laillistettiin.

Thaimaasta tuli viime vuonna ensimmäinen maa Kaakkois-Aasiassa, joka dekriminalisoi kannabiksen, mutta erityisten toimenpiteiden puuttuessa hallituksen piti antaa säännöt estääkseen sen valvomattoman käytön erityisesti lasten keskuudessa.

Uusi laki koskee toimialaa, jonka arvon arvioidaan olevan jopa 1.2 miljardia Yhdysvaltain dollaria seuraavien vuosien aikana, ja kannabiskauppoja on avattu pääkaupunki Bangkokiin ja turistien kohteisiin, kuten Phuketin lomasaarelle.

Saritpong Kiewkong Bhumjaithai-puolueesta, joka johti dekriminalisointia ja on nyt Thaimaan 11-puolueen koalitiohallituksen toiseksi suurin osa, sanoi: "Kannabista käytetään - kaksinkertaisesti - lääketieteellisiin tarkoituksiin ja tutkimukseen."

Lainsäätäjä sanoi toimittajille parlamentissa, että "ei ole olemassa virkistyskäyttöä koskevaa politiikkaa", ja lisäsi, että tällaisia ​​toimenpiteitä ei vielä harkita.

Lakiluonnoksen, jossa vahvistetaan julkisen käytön vastaiset toimenpiteet, joihin hallitus nyt luottaa hillitäkseen väärinkäytöksiä, odotetaan kestävän vuoden viimeistelyn ja hyväksymisen.

Se kattaa luvat kasvien viljelyyn, myyntiin ja jakeluun sekä tiukemmat toimenpiteet myyntiä vastaan ​​temppeleissä, kouluissa ja huvipuistoissa.

Pääministeri Srettha Thavisin sanoi aiemmin kannattavansa kannabiksen käyttöä vain lääketieteellisesti, ei virkistystarkoituksiin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti tavoitteestaan ​​lopettaa marihuanan virkistyskäyttö Thaimaassa kuudessa kuukaudessa ja lupasi lakimuutoksia ja tiukempia rajoituksia kasvin myyntiin sen varmistamiseksi, että sitä käytetään yksinomaan lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.