Chaitawat äänestettiin uudeksi Move Forward -puolueen johtajaksi Thaimaassa

Thaimaa -

Chaitawat Tulathon, 44, on äänestetty uudeksi Move Forward -puolueen johtajaksi, kun karismaattinen ja suosittu, mutta kiistan ja oikeudellisten haasteiden vaivaama Pita on eronnut tehtävästään.

Edellinen tarinamme:

Pita Limjaroenrat on jättänyt Move Forward -puolueen johtajan tehtävänsä, mikä mahdollistaa uuden johtajan ottavan oppositiojohtajan roolin.

Nyt päivitykseen:

Äänestys oli puoluekokouksessa lauantaina (23rd) aamu. Äänestyksessä annettiin 330 ääntä puolesta ja 5 vastaan.

Chaitawat, edistyksellisen puolueen entinen pääsihteeri, sanoi viestissä X:ssä, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, että hän kiittää kaikkia rohkaisusta ja tuesta mutta hän myös kokee muutoksen olevan vain väliaikainen, koska Pita taistelee useiden oikeudellisten haasteiden kanssa. Chaitawat julkaisi myös valokuvan koalasta, jolla on silmälasit, josta on tullut eräänlainen hänen ja kannattajiensa rakas symboli.

Samaan aikaan Pitasta tulee Move Forward -puolueen neuvonantaja, kun hän jatkaa kamppailua väitetyn mediaosuuden oikeudellisten haasteiden kanssa, jotka estivät hänet pääministerin virkaan. Move Forward -puolue voitti kansanäänestyksen edellisissä Thaimaan vaaleissa, mutta johtuen useista oikeudellisista haasteista ja Thaimaan senaattorien vastustuksesta, mikä johtui pääasiassa puolueiden asenteesta uudistaa lakeja Lese Majesten ympärillä. väistyi Pheu Thain nykyiselle pääministerille Srettha Thavisinille.

Chaitawatilla on maine kannattajiensa keskuudessa intohimoisten, harkitsevien ja loogisten puheiden pitäjänä, ja hän on usein ollut Move Forward -puolueen julkisuuden johtaja viime viikkoina ja heidän asemansa näkyvänä oppositiona Thaimaan nykyiselle hallitukselle. Vaikka jotkut kriitikot sanovat, että häneltä puuttuu Pitan karisma, hänen tietämyksensä, ideologiansa ja Thaimaan lain ja politiikan ymmärtäminen auttoivat häntä nousemaan puolueen uudeksi viralliseksi johtajaksi. Hän on monarkian ja sotilasuudistuksen intohimoinen kannattaja, eikä hän todennäköisesti saa uusia kannattajia tai faneja oikeisto- ja sotilaspuolueissa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.