Thaimaan pääministeri lupaa lopettaa marihuanan virkistyskäytön kuuden kuukauden kuluessa

Kansallinen -

Pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti tavoitteestaan ​​lopettaa marihuanan virkistyskäyttö Thaimaassa kuudessa kuukaudessa ja lupasi lakimuutoksia ja tiukempia rajoituksia kasvin myyntiin sen varmistamiseksi, että sitä käytetään yksinomaan lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Pääministeri Srettha kertoi torstaina 21. syyskuuta Bloombergille, että hänen hallintonsa pyrkii lopettamaan kannabiksen käyttöä koskevat epäselvät säännöt. Hän myönsi, että kannabiksen käyttö on tällä hetkellä saatavilla sekä lääketieteelliseen että virkistyskäyttöön.

Thaimaasta tuli ensimmäinen Aasian valtio, joka dekriminalisoi marihuanan sen lääketieteellisissä sovelluksissa kesäkuussa 2022. Sittemmin eri poliittisten ryhmien välisen dekriminalisoinnista johtuvan sääntelyn puuttuessa ympäri maata on kuitenkin syntynyt tuhansia kannabiksen vähittäiskauppoja, erityisesti Pattayan ja Phuketin kaltaisissa turistikohteissa, mikä tekee siitä haastavaa valvoa. väärästä käytöstä.

Srettha korosti yhdysvaltalaiselle medialle: "Marihuanalakeja on kirjoitettava uudelleen, jotta se sallii yksinomaan lääketieteellisen käytön. Laitetta ei saa käyttää virkistystarkoituksiin."

Vaikka hän ei tarkentanut yksityiskohtaisia ​​yksityiskohtia siitä, kuinka hän aikoo säännellä tehdasta tai myymälöitä, Srettha asetti kuuden kuukauden määräajan ja totesi, että selkeämmät ja tiukemmat määräykset pannaan täytäntöön tässä määräajassa.

Pääministeri vihjasi myös, että hallituskoalitioon kuuluvien 11 puolueen välillä vallitsee jo laaja yksimielisyys siitä, että kannabiksen ja sen uutteiden käyttö tulisi rajoittaa tiukasti lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Sillä välin koalitioon kuuluu Bhumjaithai-puolue, joka onnistui toteuttamaan lippulaivakampanjansa kannabiksen laillistamisesta edellisen hallituksen aikana.

Vaikka Bhumjaithai-johtaja Anutin Charnvirakul ilmoitti useaan otteeseen aikovansa muuttaa huumausainelakia varmistaakseen kannabiksen käytön tiukan valvonnan, hän vastustaa jyrkästi ajatusta marihuanan uudelleenluokittelusta valvotuksi aineeksi. Tällainen teko saattaa johtaa ihmisten vankilaan tai ankariin sakkoihin marihuanan käytöstä, ja Anutin ja Bhumjaithai vastustavat tätä voimakkaasti.

Sen jälkeen, kun silloinen kansanterveysministeri Anutin poisti marihuanan valvottujen aineiden luettelosta, kannabiksen käyttö Thaimaassa muuttui monimutkaisen ja epämääräisen laillisuuden tilaan.

Tällä hetkellä maassa on lähes 6,000 XNUMX kannabiksen vähittäismyyntiä. Thaimaan maanviljelijät saavat myös vapaasti viljellä marihuanaa vain, jos he hakevat siihen etukäteen luvan elintarvike- ja lääkevirastolta.

Lisäksi ainoat selkeät kasvien käyttöä säätelevät säännöt näyttävät olevan vain marihuanan tupakointikielto julkisilla alueilla, ikärajoitus ja koulujen lähellä toimivien kannabiskauppojen kielto, joka ei kosketa elefanttia huoneessa - sen laitonta virkistyskäyttöä. ja tuhannet apteekit keskittyivät selvästi turisteille ja virkistyskäyttöön tiukkojen lääketieteellisten sovellusten sijaan.

Uudessa hallituksessa on useaan otteeseen herännyt ajatuksia epämääräisten säännösten selventämiseksi.

Äskettäin nimitetty kansanterveysministeri Cholnan Srikaew totesi, että Bhumjaithai-puolueella on mahdollisuus tuoda kannabislakinsa uudelleen käsiteltäväksi parlamentissa.

Hän korosti, että vaikka kannabis on poistettu listalta, se luokitellaan edelleen huumeeksi, vaikka siitä onkin kiistelty.

Hän korostaa tarvetta muuttaa kannabislakia sen käytön rajoittamiseksi. Lisäksi hän ehdotti, että kannabiskasvien viljelyä, erityisesti kotitalouksien oikeutta kasvattaa takapihallaan enintään 15 kasvia, pitäisi rajoittaa.

Samaan aikaan kannabisjohtajat Phuketissa ja Bangkokissa ovat vastanneet ilmoitukseen enimmäkseen järkyttyneenä ja sanoneet, että on mahdotonta määritellä selkeästi lääketieteellistä ja virkistystoimintaa ja että he uskovat, että kompromissi tehdään.

He varoittivat myös, että jos yritetään palauttaa sakot tai rangaistukset virkistyskäytöstä, kuten Cholnan ehdotti, näkee laajaa korruptiota, kuten baariteollisuudessa ja huoneessa toisessa suuressa norsussa, prostituutiossa. Virallisesti Thaimaan entiset hallitukset ovat aiemmin sanoneet, ettei prostituutiota ole Thaimaassa, mutta todellisuudessa se on laajalle levinnyt monilla alueilla, vaikka se ei ole täysin laillista. Viihdemarihuanan työntäminen maan alle, varoita kannabisjohtajia, aiheuttaa vielä enemmän ongelmia.

Monet kannabisalan toimijat suhtautuvat kuitenkin myönteisesti kohtuulliseen sääntelyyn, erityisesti marihuanan laittoman salakuljetuksen lopettamiseksi Yhdysvalloista Thaimaahan ja paikallisesti viljellyn marihuanan suojelemiseksi ja edistämiseksi Thaimaan viljelijöiltä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.