Thaksin on oikeutettu ehdonalaiseen helmikuussa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Entinen pääministeri Thaksin Shinawatra voitaisiin vapauttaa ehdonalaiseen jo helmikuun lopulla, koska hänellä oli jo 8 vuoden vankeustuomio, joka on muutettu vuodeksi hänen paluutaan omalta maanpaosta, vanhemman oikaisuviranomaisen mukaan.

Entinen pääministeri palasi Thaimaahan viime kuussa, 15 vuotta sen jälkeen, kun hän joutui maanpakoon sen jälkeen, kun hänet syrjäytettiin vallasta vuonna 2006. Ulkomailla ollessaan Thaksin todettiin syylliseksi poissaolevana kolmeen tapaukseen, joihin liittyi vallan väärinkäyttöä, eturistiriitaa ja väärinkäytöksiä.

Ensimmäisenä yönä Thaimaassa Thaksin siirrettiin poliisisairaalaan rintakipujen ja korkean verenpaineen vuoksi, jossa häntä parhaillaan hoidetaan.

Hänen Majesteettinsa kuningas on sittemmin muuttanut Thaksinin kahdeksan vuoden tuomion vuodeksi.

Korjausosaston apulaisjohtaja Sitthi Sutivong sanoi: "Kuuden kuukauden tuomionsa suorittamisen jälkeen Thaksin on oikeutettu ehdonalaiseen vapauteen yli 70-vuotiaille tai sairaille vangeille."

Sitthi totesi myös, että korjausosasto tekee arvion tapauskohtaisesti eikä näissä tapauksissa ole ehdonalaiseen hakemista.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.