Thaimaan lentokentät sitoutuvat 140 miljardia bahtia kiireellisiin lentokenttäprojekteihin

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaan lentokentät (AOT) on osoittanut 140 miljardin bahtin budjetin kahdelle suurelle lentokentän rakennusprojektille vastauksena pääministeri Srettha Thavisinin esittämiin kiireellisiin politiikkoihin.

AOT:n mukaan ensimmäinen hanke sisältää Andamanin kansainvälisen lentokentän rakentamisen Phangngan maakuntaan, jonka tarkoituksena on edistää matkailua ja muuttaa Phuket, Phangnga, Krabi ja Ranong lentoliikenteen solmukohtiksi. Tämä uusi lentokenttä sijaitsee noin 6,000 XNUMX rain maa-alueella Thakua Thungin alueella, Ratchaphatsadun alueella, jonka omistaa valtiovarainministeriö.

AOT:n presidentti Kerati Kijmanawat sanoi, että virasto pyrkii käynnistämään projektin mahdollisimman pian. Tutkimus- ja kehitystyön konsultin rekrytoinnin odotetaan tapahtuvan vuoden loppuun mennessä, painottuen ensisijaisesti projektiinvestointeihin.

Rakennusprosessin arvioidaan kestävän noin seitsemän vuotta, joista kolme vuotta on omistettu tutkimukselle ja kehitykselle ja neljä vuotta rakentamiseen. Lentokentän on määrä ottaa käyttöön vuoteen 2031 mennessä, ja Andamanin alueelle saapuvien turistien odotetaan kasvavan vähintään 15 miljoonalla.

Kerati lisäsi, että AOT varaa myös vielä 70 miljardia bahtia Chiang Main kansainvälisen lentokentän toisen vaiheen kunnostukseen, joka on monimutkaisempi hanke maan yksityisen omistuksen vuoksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.