Energiakustannusten leikkaukset tulevat voimaan tällä viikolla

LEHDISTÖTIEDOTE:

Ensimmäinen virallinen hallituskokous pääministeri ja valtiovarainministeri Srettha Thavisinin hallinnossa paljasti useita merkittäviä muutoksia. Keskeisiä niistä olivat tästä kuusta voimaan tulleet sähkön ja dieselin hintojen alennukset sekä virkamiesten kahden kuukauden palkat ensi vuodesta alkaen.

Sähkön hinta laskee 4.1 bahtiin yksikköä kohden 4.45 bahtista syyskuun laskutusjaksosta alkaen. Myös dieselin hinnat lasketaan alle 30 bahtiin litralta 20. syyskuuta alkaen. Tarkempia tietoja bensiinin hinnoittelusta niille, joita asia todella koskee, ilmoitetaan myöhemmin.

Kansallinen pehmeän vallan strategiakomitea on tällä välin perustettu kampanjalupausten mukaisesti lisätä tuloja ja luoda lisää mahdollisuuksia thaimaalaisille. Maanviljelijöille ja pienyrityksille on myös asetettu kolmen vuoden velkamoratorio.

Lopuksi 1 alkaen otetaan käyttöön uusi virkamiesten kahden kuukauden palkanmaksujärjestelmä, jonka tavoitteena on keventää alempien virkamiesten taloudellista taakkaa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.