Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat menneeltä viikolta: viisumivapaus kiinalaisille turisteille hyväksytty ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta, maanantaista 11. syyskuuta 2023 sunnuntaihin 17. syyskuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!
  1. Pääministeri Srettha Thavisin esitteli eduskunnalle hallituksen uudet linjaukset syyskuun 11. päivänä jakaen ne kaksivaiheiseksi suunnitelmaksi Thaimaan edelliseltä hallinnolta perittyjen taloudellisten ja sosiaalisten haasteiden ratkaisemiseksi.
  2. Murhatun valtatiepoliisin komentaja Pol. Majuri Sivakorn Saibua on kuulemma ampunut itsensä yksityisasunnossa Pathum Thanin maakunnassa sen jälkeen, kun häntä syytettiin kutsuneesta nyt edesmenneelle Pol Maj Sivakornille osallistumaan epäillyn illallisjuhliin.

Perhe, sukulaiset ja kollegat Thaimaan poliisivoimista kokoontuivat eilen Wat Phra Si Mahathatiin Bangkokin Bang Khenin alueella pitämään edesmenneen valtatiepoliisin Polin hautajaisia. Maj. Sivakorn Saibua, jonka ampuja ampui kuoliaaksi, kun hän kieltäytyi noudattamasta kylän virkamiehen laitonta urakehityspyyntöä.

Tapaus kiehtoo edelleen erityisesti thaimaalaista mediaa.

3. Thaimaan hallitus on tänään 13. syyskuuta virallisesti hyväksynyt viisumivapauden kiinalaisille turisteille ja kazakstanilaisille sekä pääministeri Srettha Thavisinin ilmoittaman sähkön ja öljyn hintojen alennuksen.

Thaimaa voi joutua ylämäkeen taisteluun saavuttaakseen toivotun tulvan Manner-Kiinan tulevan viisumivapaan järjestelmän kautta, mikä johtuu pääasiassa useista tekijöistä.

Poikkeuslupa, jonka mukaan kiinalaiset ja kazakstanilaiset turistit voivat palata Thaimaahan rajoitetuin papereineen, alkaa muutamassa päivässä.

4. Grabin kuljettaja on saanut vakavia vammoja luotihaavoista saatuaan tila-auton kuljettajan ampumaan hänet Samuin kansainvälisellä lentokentällä.

Mobiilisovellustaksinkuljettajien ja "perinteisten" taksinkuljettajien väliset tapaukset ovat eskaloituneet eri puolilla maata Covid-19:n päättymisen jälkeen.

Pita kertoi Thaimaan medialle, että hänellä on kuitenkin jatkossakin ratkaiseva rooli Move Forward -juhlissa.
Siinä kaikki tälle viikolle, kuten aina, kiitos tuestanne!
Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.