Thaimaan uusi pääministeri sanoo, että hän "ei ole samaa mieltä" kannabiksen viihdekäytöstä

Thaimaa -

Thaimaan uusi pääministeri Srettha Thavisin sanoi, ettei ole samaa mieltä kannabiksen viihdekäytöstä ja -myynnistä äskettäin thaimaalaiselle medialle antamassaan haastattelussa.

Pääministeri Srettha kertoi suositulle thaimaalaiselle medialle The Standardille mielipiteensä perjantai-iltapäivänä (15th), kun toimittaja kysyi, hyväksyykö hän nykyisen "ilmaisen" marihuanan kannabispolitiikan. Toimittaja viittasi kannabiksen dekriminalisointiin kesäkuussa 2022, jonka jälkeen tuhansia lääkehoitoloita, kahviloita ja marihuanakauppoja on avattu ympäri Thaimaata, erityisesti turistialueilla, kuten Phuketissa ja Pattayassa. Suunnitelmaa johti nykyinen varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul, Bhumjaithai-puolueen johtaja. Anutinin alkuperäinen suunnitelma oli säädellä kasvin käyttöä koskevia säännöksiä ja lakeja, mutta sitä on sittemmin pitänyt yllä kiivas keskustelu poliitikkojen keskuudessa, joista monilla on päinvastaisia ​​näkemyksiä kannabiksen suhteen. Täysin päinvastaiset näkemykset, kuten joidenkin täysimääräistä virkistyskäyttöä kannattavien ja laitoksen kriminalisoimista vaativien näkemykset ovat johtaneet intensiivisiin ja joskus tunneperäisiin kiistoihin, ja sen seurauksena kasvi pysyy laillisesti harmaassa asemassa, mutta sairaalat ja kahvilat jatkaa avaamista ympäri maata, mikä saa monet kyseenalaistamaan, mikä on seuraava askel, sillä alan arvioidaan olevan 1.2 miljardia bahtia lähitulevaisuudessa ja kasvu jatkuu.

Srettha sanoi vastauksena toimittajalle, joka kysyi hänen näkemyksiään: "Kannabiksen soveltuvuus ja hyödyllisyys lääketieteelliseen käyttöön on tullut hyvin selväksi, ja meidän on oltava oikeudenmukaisia ​​Bhumjaithai-puolueen johtajaa kohtaan, josta on nyt tullut varapääministeri ja joka on myös sisäministeri, Anutin Charnvirakul. Hän ei ole koskaan puhunut kannabispolitiikkastaan ​​minulle eikä ole koskaan pyytänyt minua auttamaan sen kanssa. Bhumjaithai-puolue kokonaisuudessaan ei ole koskaan puhunut tästä myöskään minun kanssani. Kunnioitamme kuitenkin toisiamme täysin."

Toimittaja lisäsi myös, että laillinen kannabispolitiikka oli Bhumjaithai-puolueen pääpolitiikka, mutta toi esiin tosiasian, että monet ihmiset vastustivat sitä useista syistä, mukaan lukien huoli kasvin vaikutuksesta nuoriin. Srettha sanoi, ettei hän tue marihuanan käyttöä nuorille.

Srettha lisäsi, että laittomat huumeet ovat yksi Thaimaan suurimmista ongelmista ja vähemmän puhutaan laittomista huumeongelmista. Samaan aikaan maaseutuprovinsseissa laittomat huumeet ovat yksi suurimmista ongelmista elinkustannusten ohella Srettha sanoi. TPN huomauttaa, että metamfetamiini, ei marihuana, oli suurin ongelma, jonka useimmat lainvalvontaviranomaiset huomauttivat aiheuttavana ongelmia, vaikka jotkut poliitikot ja yksityishenkilöt ovat väittäneet, että kannabis voisi olla portti huume kovempiin ja ongelmallisempiin huumeisiin, ja siksi sen pitäisi olla kielletty virkistyskäyttöön.

Srettha on sanonut, ettei ole samaa mieltä kannabiksen viihdekäytöstä ja hänen hallituksensa politiikkana on jatkaa vain lääketieteellistä käyttöä. Miten tämä tapahtuu, kun Thaimaassa on nyt avattu arviolta 14,000 XNUMX ja kasvavaa lääkehoitoa ja kasvavat kannabiksen matkailumarkkinat, on kenen tahansa arvattavissa.

Tuore oikeusjuttu Thaimaan korkein oikeus hylkäsi aiemmin tällä viikolla kannabiksen laillistamista Thaimaassa tunnetun kannabiksen vastaisen lääkärin Smith Srisontin toimesta, mikä suututti kannabiksen laillistamisen vastustajia, mutta miellytti monia kannattajia.

Samaan aikaan, Anutin Charnvirakul on myös sanonut, että hänen politiikkansa on vain kannabiksen lääkekäyttö mutta on myös aiemmin väittänyt, että jokainen kannabiskauppa Thaimaassa tarjoaa tällä hetkellä vain lääketieteellistä käyttöä. Monet paikan päällä olevat nettikäyttäjät ovat eri mieltä ja väittävät, että virkistyskäyttö on rehottavaa.

Tämä tietysti herättää kysymyksen siitä, mitä kannabiksen "lääketieteellistä käyttöä" tarkalleen ottaen tarkoittaa, ja jotkut kannattajat väittävät, että kannabiksen käyttö stressiin, korkeaan verenpaineeseen, selkäkipuun, päänsäryyn, unettomuuteen, ahdistukseen ja muihin melko vähäisiin terveysongelmiin olisi pätevä lääketieteellinen syy.

Toistaiseksi Thaimaan kannabisteollisuus ja käyttäjät voivat vain odottaa ja katsoa, ​​mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Yksi asia on varma, Thaimaan uusi hallitus on vannonut, ettei se luokittele kannabista uudelleen laittomaksi huumeeksi ja tuo takaisin tiukkoja vankeusaikoja ja sakkoja käytöstä, joten on edelleen epävarmaa, kuinka he säätelevät alaa samalla kun ne oletetaan estävän virkistyskäyttöä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.