Yritykset toivottavat tervetulleeksi hallituksen sähköleikkaukset ja dieselin hintakaton

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Yritykset ja työntekijät ovat suhtautuneet myönteisesti hallituksen päätökseen alentaa sähkön ja dieselin hintoja, sillä alennus vähentää elinkustannuksia ja rahoituskuluja.

Hallitus on hyväksynyt sähkötariffin alentamisen 4.104 bahtiin kilowattitunnilta (yksikkö) ja asettamalla dieselin hintakaton 30 bahtiin litralta sen jälkeen, kun pääministeri Srettha Thavisin ilmoitti hallituksen linjauksesta 13. syyskuuta. Uusi tariffi olla voimassa tämän vuoden joulukuuhun asti, kun taas dieselin uusi vähittäismyyntihinta astuu voimaan 20. syyskuuta.

Thaimaan kaupan ja teollisuuden työnantajien keskusliitto EconThai sanoi, että polttoaineen hintakatto auttaa yrityksiä säästämään kuljetuskustannuksissa, mikä puolestaan ​​ylläpitää kuluttajien tuotteiden hintatasoa. Ryhmä neuvoo myös hallitusta arvioimaan sen mahdollisia vaikutuksia valtion budjettiin, jotta se ei johda uusiin ihmisiin vaikuttaviin talousongelmiin tulevaisuudessa.

Samaan aikaan Bangkok Bankin pääjohtaja Chartsiri Sophonpanich totesi, että uuden hallituksen talouspolitiikka auttaa elvyttämään taloutta, edistämään talouskasvua ja vahvistamaan kestävästi maan kilpailukykyä.

Chartsirin mielipiteitä toistaen Siam Commercial Bankin Economic Intelligence Centerin (EIC) pääekonomisti Somprawin Manprasert totesi, että hallituksen elvytyssuunnitelmat voivat lisätä BKT:n kasvua yli 5 % vuoteen 2024 mennessä, mutta varoitti, että tätä lyhyen aikavälin kasvua on punnittava. pitkän aikavälin finanssitaakkaa. Hän kuitenkin neuvoi hallitusta tutkimaan muita vaihtoehtoja talouden elpymisen tukemiseksi ja seuraamaan tarkasti globaaleja epävarmuustekijöitä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.