DSI käynnistää tutkinnan Kamnan Nokin liiketoiminnasta

LEHDISTÖTIEDOTE:

Praween Chanklain eli "Kamnan Nokin" liiketoiminnasta on käynnistetty tutkinta väitteistä tienrakennushankkeiden hintayhteistyöstä ja muista rikkomuksista.

Department of Special Investigation (DSI) kerrotaan tutkivan sähköisiä tarjouksia kahdesta rakennushankkeesta, joiden todettiin maksaneen yli 300 miljoonaa bahtia. Molemmissa hankkeissa havaittiin, että useat kiinnostuneet osapuolet ostivat tarjouslomakkeita, mutta jokaisesta hankkeesta jätettiin vain kolme tarjousta, ja Praweenin P. Phatanarungrod Construction Company voitti molemmat.

Viranomaiset epäilevät, että tarjouskilpailuun osallistui hinnoitteluyhteistyötä ja muuta laitonta toimintaa, ja he tiedustelevat muiden tarjousyritysten edustajia, miksi he eivät jättäneet tarjouksia näistä projekteista.

Tutkinta seurasi Praweenin äskettäistä pidätystä syytettynä poliisin murhasta ja toisen loukkaantumisesta illallisjuhlien aikana hänen talossaan Nakhon Pathomin maakunnassa 6. syyskuuta.

Epäilty kielsi käskeneensä avustajaansa tappaa poliisi, kun uhri hylkäsi Praweenin sukulaistensa siirtopyynnön. Tapaus herätti julkista suuttumusta korruptioepäilyistä ja yrityksestä poistaa todisteet upseerin kuolemasta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.