Pääministeri vahvistaa korruptionvastaisen kannan

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri on julistanut korruptionvastaisen kantansa ja sanonut, että hän noudattaa hyvää hallintotapaa ja käyttää teknologiaa edistääkseen avoimuutta ja estääkseen valtion virkamiehiä keräämästä lahjuksia.

Pääministeri Srettha Thavisin liittyi Thaimaan korruptionvastaisen järjestön (ACT) järjestämään tapahtumaan lisätäkseen yleisön korruption vastaista tietoisuutta. Pääministerin seuraan liittyi ACT:n puheenjohtaja Vichien Phongsathorn Krungthep Aphiwatin keskusasemalla Bangkokissa pidetyssä tapahtumassa.

Tilaisuudessa pitämässään puheessa pääministeri korosti, että korruptio vahingoittaa suoraan valtion sektoria ja heikentää sijoittajien luottamusta. Hän totesi, että korruptio on Thaimaan taloutta ja BKT:n kasvua hidastava keskeinen ongelma. Pääministerin mukaan hallitus pitää tärkeänä korruption torjuntaa ja noudattaa hyvää hallintotapaa sekä teknologian avulla eri prosessien läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä. Sen tavoitteena oli myös tulla digitaaliseksi hallitukseksi.

Srettha sanoi, että yleisön on osallistuttava kertomalla näkemyksensä kansakunnan tulevasta suunnasta. Samalla lakeja muutetaan vähentämään byrokratiaa ja tiettyjä ehtoja, jotta julkinen sektori voidaan muuttaa "estetilasta" "tukitilaksi". Lisäksi pyritään estämään valtion virkamiehiä käyttämästä väärin valtuuksiaan lahjusten vaatimiseksi.

Pääministeri sanoi, että hänen hallituksensa tulee kiinnittämään huomiota lainvalvontaan ja tiukkoja, yksiselitteisiä rangaistuksia väärintekijöille. Monet julkisen sektorin tehtävät edellyttävät nyt toimenhaltijan ilmoittamista varoistaan ​​yleisölle. Jälkimmäisille tarjotaan mahdollisuus tarkastaa viranhaltijoiden omaisuutta.

Pääministerin mukaan oikeudenmukainen ja vankka lainvalvonta mahdollistaa korruptioongelman lieventämisen. Hän lisäsi, että korruption vähentäminen, avoimuuden lisääminen ja oikeudenmukaisuuden lisääminen vaikuttavat myönteisesti kansantalouteen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.