Hallituksen kannabispolitiikka keskittyy terveyteen ja talouteen

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Hallituksen kannabispolitiikan tavoitteena on edistää terveyttä ja taloudellista kehitystä, kuten sisäministeri on selventänyt, eikä sääntelemätöntä virkistyskäyttöä. Uusi sisäministeri sanoi olevansa valmis selittämään yksityiskohtaisesti hajauttamispolitiikkaansa, jota kriitikot ovat suhtautuneet skeptisesti.

Varapääministeri ja sisäministeri Anutin Charnvirakul tarkensi hallituksen kannabista koskevaa politiikkaa terveyttä ja talouskasvua edistävänä välineenä painottaen, että sen tarkoituksena ei ole rohkaista sääntelemätöntä virkistyskäyttöä.

Edellisen hallinnon kansanterveysministerinä toiminut Bhumjaithai-puolueen johtaja Anutin sanoi, että hänen puolueensa oli edellisessä parlamentissa esittänyt kannabiksen sääntelyä koskevan lain, joka hylättiin.

Hän sanoi, että Bhumjaithai-puolue toimittaa lain uudelleen nykyiselle parlamentille edistääkseen kannabista sen lääketieteellisten, terveydellisten ja taloudellisten hyötyjen vuoksi.

Ministeri Anutin sanoi, että kannabiksen laillistamista koskeva keskustelu on tullut mutaiseksi sääntelemättömästä käytöstä käytävien keskustelujen takia. Siksi hän on pyytänyt kaikkia osapuolia lopettamaan tämän väärinkäsityksen levittämisen.

Hallituksen politiikka sisäministeriön alaisuudessa ottaa uudelleen käyttöön lääninhallinnon CEO Governor -konseptin. Sisäministeri sanoi, että tämä työkonsepti, jossa kuvernöörit asetetaan kunkin maakunnan toimitusjohtajaksi, parantaisi paikallishallinnon ja julkisten palveluiden ketteryyttä.

Tämä politiikka on kuitenkin saanut kritiikkiä Move Forward -puolueelta, joka pitää politiikkaa pikemminkin kohti keskittämistä kuin hajauttamista. Sisäministeri sanoi olevansa valmis tarkentamaan politiikkaa mahdollisten väärinkäsitysten selvittämiseksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.