Thaimaa sijoittui parhaiden maiden listalla sijalle 29

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaan kuninkaallinen suurlähetystö Yhdysvalloissa korosti äskettäin, että Thaimaa sijoittui 29. sijalle maailman 87 parhaan maan joukossa US News & World Reportin tänä vuonna kokoaman listan mukaan.

Luettelo perustuu kunkin maan globaaliin suorituskykyyn 73 ominaisuudessa, mukaan lukien arkielämän seikkailu, ketteryys, kulttuurivaikutus, yrittäjyys, perintö ja elämänlaatu.

Raportissa todettiin: ”Merkittävä maataloussektori ja kilpailukykyinen valmistusteollisuus ovat pitäneet Thaimaan vahvana ja kasvavana alhaisen köyhyyden ja työttömyysasteen ansiosta. Se on maailman suurin riisin viejä ja johtava tekstiili-, tina- ja elektroniikkateollisuus. Länsimainen koulutus ja teknologia on imeytynyt hartaasti buddhalaiseen yhteiskuntaan."

Thaimaan kerrottiin myös olevan yksi maailman vierailluimmista maista, vaikka matkailun osuus bruttokansantuotteesta (BKT) on vain 7 prosenttia.

ASEAN-maista vain Singapore sijoittui Thaimaata korkeammalle sijalle 16. Malesia 38., Indonesia 41., Filippiinit 43., Vietnam 44., Kambodža 64. ja Myanmar 80. sijalla.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.