Poliisi pidätti esineiden ryöstäjiä ja takavarikoi noin 1,000 XNUMX jäänteitä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Poliisi on yhteistyössä Taideosaston kanssa pidättänyt kolme epäiltyä esineiden ryöstöstä useista arkeologisista kohteista. Koordinoidussa operaatiossa takavarikoitiin noin 1,000 XNUMX kappaletta, joista osa on yli tuhat vuotta vanhoja.

Tutkimus paljasti kaksitasoisen jengin, joka oli erikoistunut tähän laittomaan kauppaan – yksi ryhmä vastasi kaivamisesta ja toinen tavaroiden myynnistä. Jäännökset, jotka sisältävät pronssisia veistoksia, tatuointipakkauksia, hopearahoja, cowrie-kuoria ja koruja, myytiin Facebook-postausten kautta.

Peitepoliisi oli aiemmin ostanut esineitä epäillyiltä ja toimittanut ne kuvataideosastolle tarkistettavaksi. Kun pidätysmääräys vahvistettiin historiallisiksi esineiksi, annettiin pidätysmääräykset, jotka johtivat ratsioita yhdeksään paikkaan Chiang Maissa, Lampangissa, Phayaossa ja Sukhothaissa.

Epäiltyjä syytetään historiallisten esineiden laittomasta hallussapidosta ja myynnistä, ja poliisi jatkaa tutkintaa uusien tekijöiden tunnistamiseksi.

Kuvataideosaston pääjohtaja Phanombut Chantharachot kehottaa yleisöä ilmoittamaan kaikista epäillyistä historiallisista esineistä kulttuuriministeriölle tai taideosastolle. Löytäjälle hyvitetään kolmasosa esineen arvosta todentamisen jälkeen.

Osasto tekee myös yhteistyötä poliisin kanssa lisätäkseen tietoisuutta Thaimaan kulttuuriperinnön ja sitä suojelevien lakien säilyttämisen tärkeydestä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.