Hallitus sanoo, että Thaimaan talous voi kasvaa 2.8 prosenttia tänä vuonna

LEHDISTÖTIEDOTE:

Varavaltiovarainministeri on sanonut, että Thaimaan talouden odotetaan kasvavan tänä vuonna 2.8 % julkisen kulutuksen ja investointien myötä uuden hallituksen muodostumisen jälkeen, kun vienti on edelleen heikkoa maailmanlaajuisen kysynnän hidastumisessa.

Varavaltiovarainministeri Krisada Chinavicharana sanoi, että julkiset investoinnit ja menot houkuttelevat lisää yksityisiä investointeja, kun taas yksityinen kulutus ja matkailu kasvavat edelleen hyvin.

Hänen kommentit toimittajille tulivat sen jälkeen, kun hän kertoi yritystapahtumassa, että talous saattaa kasvaa ennustetulla tavalla tänä vuonna.

Krisada sanoi, että tämän vuoden talous "täyttää varmasti maan 2.8 prosentin kasvutavoitteen", kuten valtion suunnitteluvirasto Kansallinen ja sosiaalinen kehitysneuvosto ennusti.

Hän sanoi myös, että "moottori, joka on alkamassa, on julkinen kulutus ja menot hallituksen muodostamisen jälkeen."

Uusi hallitus, jota johtaa pääministeri Srettha Thavisin, joka on myös valtiovarainministeri, pyrkii elvyttämään Kaakkois-Aasian toiseksi suurinta taloutta ja pitämään tärkeät kampanjalupaukset.

3.35 biljoonan bahtin (94.2 miljardia dollaria) budjettisuunnitelma lykättiin uudelle hallinnolle.

Krisada sanoi, että talouden pitäisi pärjätä hyvin vuonna 2024, jota auttoi hallituksen 560 miljardin bahtin (15.8 miljardin dollarin) arvoinen digitaalinen monistepolitiikka.

Hän lisäsi, että hallituksella on rahoituslähteitä järjestelmään ilman erityistä lainalakia.

Thaimaan talous kasvoi huhti-kesäkuussa 1.8 % vuoden takaisesta ja 0.2 % vuosineljänneksestä, hidastuen jyrkästi edellisestä neljänneksestä, kun heikko vienti ja investoinnit alittivat matkailun vahvuuden. Kasvua viime vuonna oli 2.6 %.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.