PÄIVITYS: Kuusi thaimaalaista poliisia poliisiampumiseen liittyen pidätettiin

Nakhon Pathom -

Kuusi thaimaalaista poliisia on pidätettynä, koska he auttoivat poliisin murhasta epäiltyä tuhoamaan todisteita ja välttämään pidätyksen Nakhon Pathomin maakunnassa tapahtuneessa julmassa valtatiepoliisiampumisessa.

Ensimmäinen edellinen tarinamme:

Nakhon Pathomissa thaimaalaisen valtatiepoliisin kuoliaaksi ampunut asemies ampui kuoliaaksi Central Investigation Bureau (CIB) -poliisi paenessaan Kanchanaburiin.

Nyt päivitykseemme:

Pol Maj Sivakorn Saibua, valtatiepoliisiaseman 1 päällikkö valtatiepoliisiosaston 2 alaisuudessa, ammuttiin kuoliaaksi illallisjuhlien aikana 25 muun lainvalvontaviranomaisen edessä Porissa. Raweekanok Construction Company Takong-Don Tum Roadilla Takongin osa-alueella, Mueangin alueella, Nakhon Pathomissa, 6. syyskuuta.

Yhtiön omistaa pääepäilty, Mr. Praveen Chanklai, joka tunnetaan paikallisesti nimellä Kamnan Nok ("Kamnan" tarkoittaa alapiirin päällikköä). 35-vuotiaana hänellä kerrotaan olevan merkittävä vaikutusvalta alueella.

Thananchai Manmak vasemmalla, Praveen Chanklai (Kamnan Nok) oikealla

Juhlien aikana kerrottiin, että Kamnan Nok lähestyi Pol Maj Sivakornia pyytämällä ylentämään hänen sukulaistaan, joka myös sattui olemaan Sivakornin alainen. Kun poliisi kieltäytyi korostaen, että Kamnan Nokin sukulaisen on noudatettava normaalia menettelyä muiden poliisien tavoin, alapiirin päällikkö suuttui ja löi nyrkkiään pöytään ennen lähtöä.

Pian sen jälkeen Thananchai Manmak, joka oli juhlissa ja oli kuulemma Kamnan Nokin läheinen työtoveri, lähestyi Pol Maj Sivakornia ja avasi yhtäkkiä tulen häntä kohti, mikä johti hänen traagiseen kuolemaan.

Laukaukset haavoittivat myös toista pöydässä ollutta poliisia.

Myöhemmin Thananchai pakeni Nakhon Pathomista Kanchanaburiin, missä poliisi ampui hänet ilman oikeudenkäyntiä sen jälkeen, kun hän vastusti pidätystä ja ampui poliisiautoa.

Kerrottiin, että yksikään Pol Maj Sivakornin ampumisen aikana läsnä olleista poliiseista ei yrittänyt ajaa Thananchaita takaa saadakseen hänet kiinni. Raporttien mukaan ne eivät myöskään estäneet Kamnan Nokin henkilökuntaa siivoamasta tapahtumapaikkaa, poistamasta CCTV-tallenteita eivätkä myöskään tuhoamasta todisteita.

Tämän seurauksena tuomioistuin antoi pidätysmääräyksen Kamnan Nokille sekä kuudelle juhlissa olleelle poliisille. Kamnan Nok antautui 7. syyskuuta, ja hänet pidätettiin väitetysti yllytyksestä rikokseen, harkittuun murhaan ja murhayritykseen. Kuutta poliisia illallisella (nimet salassa) sen sijaan syytettiin tehtävien laiminlyönnistä, väärintekijöiden auttamisesta välttämään rangaistuksia ja salaliitosta todisteiden tuhoamiseksi.

Pol Gen Surachate Hakparn, Thaimaan kuninkaallisen poliisin apulaispäällikkö, joka on yksi tapauksen valvonnasta vastaavista poliiseista, sanoi, että poliisilla oli vankkaa todistetta kuutta poliisia vastaan, jotka voisivat yhdistää heidät todisteiden tuhoamiseen ja epäiltyjen auttamiseen välttää. kaapata.

Poliisin kerrottiin jo saaneen myös CCTV-palvelimen, joka voisi mahdollisesti tallentaa ampumisen. Palvelin löydettiin hylättynä Nakhon Pathomin kanavasta.

Poliisi tutki muita juhlissa olevia poliiseja, jotka olivat vielä saaneet syytteen.

Pol Gen Surachate lupasi tuoda oikeuden kuolleelle poliisille ja hävittää korruptoituneet poliisit valtakunnallisesti.

Tapaus on myös herättänyt kiivaita keskusteluja paikallisten virkamiesten vallasta Thaimaassa viime viikosta lähtien, ja uusi sisäministeri Anutin Charnveerakul määräsi tukahduttamiseen, mitä hän kutsui paikallisiksi "mafioiksi".

Kamnan Nokin kerrottiin olevan erittäin vaikutusvaltainen maakunnassa, sillä hän omistaa useiden miljoonien bahtien arvoisia yrityksiä ja kehui usein julkisuudessa läheisistä suhteistaan ​​entisiin kansallisen tason poliitikkoihin, poliisiin ja moniin paikallisiin poliitikkoihin.

Hän omisti myös useita ylellisiä autoja, mukaan lukien 25 miljoonan bahtin Bentley.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.