Tom kha gai on 1. sija maailman parhaiden kanakeittojen joukossa

LEHDISTÖTIEDOTE:

TasteAtlas, perinteisten ruokien, paikallisten raaka-aineiden ja aitojen ravintoloiden verkkosivusto, on paljastanut vuoden 2023 ruokalistan "10 parhaiten arvioitua kanakeittoa maailmassa". Thaimaasta peräisin oleva Tom kha gai on ykkössijalla.

Kymmenen parasta kanakeittoa ovat seuraavat:

1. Tom kha gai Thaimaasta;

2. Ciorba radauteana, Romania;

3. Zeama, Moldova;

4. Chorba beïda, Algeria;

5. Supă de pui cu tăieței, Romania;

6. Bela čorba, Serbia;

7. Sopa de gallina india, El Salvador;

8. Inchicapi, Peru;

9. Rosół z kury, Puola;

10. Chikhirtma, Georgia.

Tom kha gai on kanan kookoskeitto, jossa on galangalia, sitruunaruohoa, kaffir-limetin lehtiä, lintuperspektiivi chiliä ja sieniä. Tässä lohduttavassa keitossa on pääasiassa happamia ja suolaisia ​​makuja, jotka tuottavat kalakastike, tamarindimehu ja palmusokeri.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.