Thaimaan satelliitti THEOS-2 asetettu laukaisuun lokakuussa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) on määrä laukaista lokakuussa, kuten Geo-informatiikan ja avaruusteknologian kehitysvirasto (GISTDA) on vahvistanut.

Satelliitti on kuljetettu turvallisesti Toulousesta, Ranskasta, Euroopan avaruussatamaan Ranskan Guyanassa, Etelä-Amerikassa.

GISTDA ilmoitti tulevasta laukaisusta virallisella Facebook-sivullaan mainitsemalla, että Airbus Defense and Spacen rakentama THEOS-2 käy läpi viimeiset tarkastukset ennen kuin se asennetaan rakettiin.

THEOS-2 on tarkoitus korvata edeltäjänsä, THEOS-1 (tunnetaan myös nimellä Thaichote), joka laukaistiin 1. lokakuuta 2008 ja on lähestymässä käyttöikänsä loppua. 425 kiloa painava THEOS-2 tarjoaa kyvyn tuottaa korkearesoluutioisia kuvia 50 senttimetrin resoluutiolla. Sen päätavoitteita ovat Thaimaan avaruusteknologian infrastruktuurin kehittäminen, avaruusteollisuuden vahvistaminen sekä geoinformatiikan ja avaruusteknologian kehittäminen.

Lisäksi THEOS-2 tulee olemaan tärkeässä roolissa erilaisissa sovelluksissa, kuten kartografiassa, maataloudessa ja elintarvikehoidossa, vesivarojen hallinnassa, katastrofitilanteissa, kaupunkisuunnittelussa, talouskäytävissä sekä luonnonvarojen ja ekosysteemien seurannassa.

GISTDA:n pääjohtaja Pakorn Apaphant sanoi, että investointi THEOS-2:een on merkittävä askel avaruusteknologian ja Thaimaan taloudellisten mahdollisuuksien edistämisessä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.