Thaimaa ja Kambodža vahvistavat yhteistyötään kansainvälisen rikollisuuden torjumiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaa ja Kambodža ovat vahvistaneet sitoutumisensa parantaa yhteistyötä kansainvälisen rikollisuuden torjunnassa. Sitoumus pyrkii vahvistamaan vakautta ja turvallisuutta molemmissa maissa kannustamalla tiiviimpään yhteistyöhön.

Thaimaan kuninkaallisen poliisin apulaiskomissaari Pol Gen Surachate Hakparn on äskettäin tavannut Kambodžan kansallisen poliisipäällikön Sar Thetin keskustellakseen molempien osapuolten suhteiden vahvistamisesta erityisesti rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa. Pol Gen Surachate sanoi, että molemmat osapuolet ilmaisivat aikomuksensa työskennellä yhdessä tämän tärkeän asian parissa, kun taas Kambodžan poliisipäällikkö jakoi samanlaisen päättäväisyyden vahvistaa koordinaatiota laittoman toiminnan torjumiseksi alueella.

Am Sam Ath, LICADHO-oikeusryhmän valvonnan apulaisjohtaja, korosti kansainvälisen yhteistyön merkitystä huumerikosten, ihmiskaupan ja rahanpesun kaltaisten asioiden tehokkaassa ratkaisemisessa. Hän totesi, että on ratkaisevan tärkeää ratkaista nämä ongelmat tehostamalla lakien soveltamista, erityisesti turvallista kylä-kuntapolitiikkaa. Hän lisäsi, että vahvempi kommunikointi kaikkien osapuolten kanssa on ratkaisevan tärkeää näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Thaimaan ja Kambodžan yhteistyötä tukee myös Kambodžan pääministeri Hun Manet, joka on vaatinut jatkuvaa ja lisääntynyttä koordinointia terrorismin vastaisissa operaatioissa ja laittoman lainkäyttöalueen toiminnan torjunnassa kahdenvälisessä tapaamisessa Indonesian presidentin Joko Widodon kanssa ASEANin 43. huippukokouksessa tällä viikolla.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.