Thaimaan armeija hahmottelee suunnitelmia asevelvollisuuskiintiöiden vähentämiseksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Puolustusministeri Sutin Klungsang on vahvistanut, että armeija on hahmotellut suunnitelmia asevelvollisuuskiintiöiden välittömäksi vähentämiseksi uuden hallituksen politiikan mukaisesti.

Ministeri Sutin sekä pääministeri ja valtiovarainministeri Srettha Thavisin keskustelivat 3. syyskuuta tulevien sotilasjohtajien kanssa. Neuvotteluissa keskityttiin maan nykytilanteeseen, käsiteltiin oleellisia kysymyksiä ja vaihdettiin kunkin osapuolen vaatimuksia ja vaatimuksia.

Sekä hallitus että armeija ilmoittivat olevansa samaa mieltä useista poliittisista tavoitteista, mukaan lukien siirtyminen vapaaehtoiseen asepalvelusjärjestelmään. Osapuolet keskustelivat myös armeijan hallituksen tuen tarpeesta eri näkökulmista. Korostaen ennakoivaa asennettaan organisaation parannuksiin ja yhdenmukaistamiseen hallituksen politiikan kanssa, armeija sanoi olevansa sitoutunut pitämään hallituksen ajan tasalla mahdollisista tulevaisuuden haasteista.

Kun Sutinilta kysyttiin näiden toimenpiteiden voimaantulon aikataulusta, hän ilmoitti, että konkreettiset tulokset olisivat havaittavissa viipymättä. Erityisesti vapaaehtoiseen asepalvelukseen siirtymisen huhtikuuhun 2024 mennessä odotetaan johtavan asevelvollisuuskiintiöiden merkittävään vähenemiseen. Puolustusministeri huomautti korkea-arvoisten upseerien liialliseen määrään liittyvistä huolenaiheista, että suunnitelmissa on asteittain pienentää armeijan kokonaiskokoa.

Sutinin mukaan tarkkaa prosentuaalista vähennystä harkitaan parhaillaan, ja armeija työskentelee aktiivisesti ehdotettujen lukujen esittelyssä. Vaikka näistä suunnitelmista on keskusteltu sisäisesti, niitä ei ole vielä julkistettu.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.