Ilmainen viisumipolitiikka houkuttelee Thaimaahan arviolta 700,000 XNUMX lisäkiinalaista turistia

Kansallinen -

Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) ennakoi, että hallituksen aloite ilmaisten viisumien myöntämisestä kiinalaisille vierailijoille edistää 700,000 XNUMX lisätuloa matkailun huippusesongin aikana.

Aloite, joka on tarkoitus toteuttaa 1. lokakuuta, on suunniteltu virkistämään kiinalaista matkailua Thaimaassa, ja se kohdistuu Kiinan rajojen uudelleen avaamisen jälkeen odotettua pienempään kiinalaisten matkailijoiden määrään.

TAT:n kuvernööri Thapanee Kiatphaiboolin mukaan Thaimaa vastaanottaa tyypillisesti 350,000 400,000–2.1 XNUMX vierailijaa Kiinasta kuukausittain, yhteensä XNUMX miljoonaa tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana.

Thapanee sanoi, että Thaimaa oli ykkönen ulkomaisten kohteiden joukossa, edustaen noin 3 prosenttia Manner-Kiinan matkailijoista. Tilasto ei kuitenkaan sisällä matkustajia Hongkongista, Macaosta ja Taiwanista. Kiinalaiset turistit käyttivät keskimäärin noin 40,000 XNUMX bahtia matkaa kohden henkilöä kohden.

Vuoden 2023 alkupuoliskolla yhteensä 40.3 miljoonaa kiinalaista turistia matkusti ulkomaille, ja merkittävä 93 % valitsi lyhyen matkan lomamatkoja. Pääministeri Srettha Thavisinin ilmaisen viisumiehdotuksen tulevan toimeenpanon odotetaan houkuttelevan lisää matkailijoita viimeisellä neljänneksellä eli huippumatkailukaudella.

Samaan aikaan Adit Chairattananon, Thaimaan matkatoimistojen liiton (Atta) pääsihteeri, kehotti hallitusta käynnistämään politiikan syyskuussa ensimmäisen virallisen hallituksen kokouksen jälkeen, koska matkatoimistot vaativat todennäköisesti noin kuukauden valmistautuakseen käytäntöjen jälkeen. virallinen ilmoitus.

Sillä välin hallituksen tulisi myös käydä neuvotteluja lentoyhtiöiden kanssa Thaimaan ja Kiinan välisten lentojen lisäämiseksi, jotta kiinalaisten turistien määrä lisääntyisi 10 prosentilla vuoden 2023 kahden viimeisen kuukauden aikana, Adit ehdotti.

Kiinalaisten turistien määrän odotetaan ylittävän vuosittaisen 5 miljoonan ihmisen tavoitteen ilmaisviisumipolitiikan avulla, sillä Thaimaassa oli jo 2.18 miljoonaa kiinalaista turistia. Adit arvioi, että politiikka houkuttelee kaikkiaan noin 2.1 miljoonaa lisäturistia yhdessä tavanomaisen kävijämäärän kanssa sesonkiaikana.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.