Eläinten hyvinvoinnin läpimurto, kun Yhdistyneet Kansakunnat tunnustaa suojelun eläimiin kohdistuvalta väkivallalta osaksi lapsen oikeuksia  

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tarve suojella lapsia eläimiin kohdistuvalta väkivallalta on virallisesti sisällytetty Yhdistyneiden Kansakuntien lapsen oikeuksien yleissopimukseen (UNCRC), mikä nostaa eläinten oikeudet ensimmäistä kertaa ihmisoikeusalalle.

Äskettäin julkaistussa yleisessä kommentissa nro 26 "Oikeus vapauteen kaikesta väkivallasta (19 artikla)" UNCRC sanoo nyt: "Lapsia on suojeltava kaikenlaiselta fyysiseltä ja henkiseltä väkivallalta ja altistumiselta väkivaltaa, kuten perheväkivaltaa tai eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa"

Tämä on ensimmäinen kerta, kun eläinten hyväksikäyttö mainitaan oikeudellisesti sitovassa Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeusperuskirjassa. Kaikki 196 maata, jotka ovat allekirjoittaneet UNCRC:n – joka määrittelee lasten kansalaisoikeudet, poliittiset, taloudelliset, sosiaaliset, terveydelliset ja kulttuuriset oikeudet – ovat tiukasti velvollisia noudattamaan sitä.

Thaimaalainen eläinsuojelujärjestö Soi Dog Foundation on pitänyt sisällyttämistä uraauurtavana hetkenä eläinten hyvinvoinnille ympäri maailmaa ja ilmaissut vakaan aikomuksensa vaatia tarvittavat hallitukset vastuuseen osana jatkuvia kampanjoita eläinten hyväksikäytön torjumiseksi.

Säätiö julkaisi toukokuussa Vietnamin koiran- ja kissanlihakaupasta raportin, joka osoitti erottamattoman yhteyden yhteiskunnassa eläimiin kohdistuvan väkivallan ja sen haitallisten psykologisten vaikutusten välillä sille altistuneisiin lapsiin.

Hanoissa Vietnamin kansallisen yliopiston sosiaalityöosaston professorien vetämä raportti, joka tunnetaan nimellä LINK-tutkimus, esiteltiin Yhdistyneille Kansakunnille, jotta he harkitsevat eläinten oikeuksien sisällyttämistä UNCRC:hen.

"Eläinten ja lasten hyvinvoinnin asiantuntijat korostavat, että hallituksen hyväksymä lasten altistuminen eläinperäiselle väkivallalle voi olla eräänlaista psyykkistä väkivaltaa itse nuoria kohtaan", lukee LINK Studyn yhteenveto.

”On olemassa todisteita – eri maissa –, jotka osoittavat, kuinka julmuus voi vaikuttaa haitallisesti paitsi eläimiin uhreina, myös yksilöihin ja laajempaan yhteisöön. Siksi, jos hallitukset päättävät jättää huomiotta tai hyväksyä väkivallalle altistumisen, vaikka he tietävät vakavista psykososiaalisista seurauksista nuorille, jotka ovat alttiina eläinten julmuudelle, voidaan väittää, että heidän toimintansa – tai toimimattomuus – saattaa loukata perusihmisoikeuksia”, se jatkaa. .

European Link Coalition, joka on pitkään kampanjoinut tietoisuuden ja ymmärryksen puolesta eläinten hyväksikäytön ja ihmisten väkivallan välisestä yhteydestä, ilmaisi myös tyytyväisyytensä sisällyttämiseen ja kehotti hallituksia luomaan tehokkaita lakeja, jotka suojelevat lapsia ja eläimiä vastaavasti.

"Maiden, jotka pyrkivät hallitsemaan kodittomia eläinpopulaatioita tappamalla eläimiä julkisesti, on lopetettava nämä käytännöt. Lapsia tulee estää osallistumasta härkätaisteluihin ja vastaaviin perinteisiin. Lapsia ei saa viedä pokaalien metsästykseen. Yhtään lasta ei saa päästää osallistumaan eläinten uhrausperinteisiin. Lasten osallistuminen kissan- ja koiranlihateollisuuteen on lopetettava”, koalitio sanoi.

"Miljoonia eläimiä voidaan nyt suojella, ja käsittämätön määrä lapsia ei enää opi, että väkivalta on normaalia ja että heidän myötätuntonsa ja empatiansa kaikkia muita eläviä olentoja kohtaan säilyvät ja suojellaan", se lisäsi.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.