Thaimaan uusi pääministeri käsittelee nopeasti huimaa energialaskua ja öljyn hintoja

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan teollisuuden liitto (FTI) on ilmaissut hyväksyvänsä pääministeri Srettha Thavisinin lupaukset alentaa energialaskuja ja dieselin vähittäismyyntihintoja.

FTI:n puheenjohtaja Kriengkrai Thiennukul totesi, että energian ja dieselin jyrkästi nousevat hinnat ovat nostaneet asumis- ja tuotantokustannuksia, mitä FTI jatkuvasti kannattaa valtion avun saamiseksi. Kotitalouksien sähkötariffi, joka oli 4.7 bahtia kilowattitunnilta (yksikkö) toukokuusta elokuuhun, on vain hieman laskenut 4.45 bahtiin yksikköä kohden syyskuusta joulukuuhun, jota FTI pitää edelleen liian korkeana.

Äskettäisessä lausunnossaan Srettha korosti, että hänen hallintonsa tärkein tavoite olisi alentaa energian hintoja pian virkaan astumisen jälkeen. FTI:n puheenjohtaja sanoi, että FTI olisi iloinen, jos uusi hallitus ryhtyy konkreettisiin toimiin sen eteen, ja toivoo, että uusia toimenpiteitä otettaisiin nopeasti käyttöön yritysten ja kansalaisten taloudellisen taakan keventämiseksi maassa.

FTI:n puheenjohtaja sanoi, että energian ja dieselin hintatuotanto hyödyttäisi kaikkia osapuolia ja lisäisi ostovoimaa. Hän kuitenkin neuvoi hallitusta harkitsemaan uudelleen suunnitelmia nostaa minimipalkka 600 bahtiin päivässä tänä vuonna ja korosti talouden taantumaa ja korkeaa korkotasoa yritysten haasteina. Minimipalkan korotus lisäisi taloudellista taakkaa näille yrityksille, erityisesti niille, jotka kamppailevat nykytilanteessa.

Samaan aikaan pääministeri Srettha Thavisin tapasi äskettäin Yhdistyneiden kansakuntien valtuuskunnan, jota johti edellisen hallituksen varapääministeri ja energiaministeri Supattanapong Punmeechaow.

Heidän keskustelunsa keskittyi hallituksen politiikkaan, erityisesti strategioihin energian ja polttoaineiden hintojen alentamiseksi.

Pääministeri ilmoitti, että ensimmäisen hallituskokouksensa jälkeen hän tiedottaa yleisölle mahdollisuudesta toteuttaa välittömästi aloitteita sähkökustannusten alentamiseksi.

Supattanapong, jonka odotetaan säilyttävän roolinsa energiaministerinä uudessa hallituksessa, sanoi, että kokous toimi alustavana keskusteluna, jonka jälkeen puoluejohtajien ja johtajien kesken käydään muodollisia keskusteluja.

Ministeri totesi myös, että uuden pääministerin kanssa keskusteltiin muun muassa mahdollisista keittokaasun hintojen säätelyistä. Uuden hallinnon ja energiaministeriön väliset lisäneuvottelut ratkaisevat näiden aloitteiden kannattavuuden.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Alkuperäiset artikkelit: FTI tukee sitoumuksia alentaa sähkölaskuja ja dieselin hintaa, PM ja UTN keskustelevat energian ja polttoaineiden hinnoista

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.