Thaimaan tavoitteena on uudistaa viisumijärjestelmä houkutellakseen lisää matkustajia

LEHDISTÖTIEDOTE:

Viisumijärjestelmän uudistussuunnitelmasta keskustellaan parhaillaan hallituksen ja matkailuviranomaisten kesken. Muutosten odotetaan lisäävän tuottoa Thaimaan tärkeimmiltä matkailumarkkinoilta, kuten Intiasta ja Kiinasta.

Ulkoministeriö ilmoitti, että se pyrkii uudistamaan viisumijärjestelmää vastauksena matkailualan toimijoiden pyyntöihin monimutkaisesta ja kalliista viisumimenettelystä, joka pelottaa ulkomailta, erityisesti Kiinasta ja Intiasta tulevia vierailijoita. He neuvoivat, että e-viisumijärjestelmää tulisi virtaviivaistaa houkutellakseen enemmän matkustajia erityisesti Kiinasta vierailemaan Thaimaahan.

Ministeriö isännöi äskettäin myös verkkotapaamista Thaimaan konsuliviranomaisten kanssa merentakaisissa maissa keskustellakseen uusista matkailustrategioista talouden elvyttämiseksi. Eräitä keskustelunaiheita ovat konsulitietojen päivittäminen sekä e-viisumi- ja e-passijärjestelmien kehittäminen.

Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) on asettanut tavoitteeksi 3 biljoonaa bahtia ulkomaisista vierailijoista ensi vuonna. Thaimaan yritykset ovat kuitenkin neuvoneet hallitusta toteuttamaan lisätoimenpiteitä sekä poistamaan tiettyjä rajoituksia, jotta Thaimaa saavuttaisi vuoden 2024 matkailutavoitteensa.

On odotettavissa, että useampia maita, kuten Intia, sisällytetään viisumivapaiden maiden luetteloon houkutellakseen edelleen vierailijoita maahan. Lisää politiikkoja todennäköisesti seuraa matkailualan elvyttämiseksi, kun uusi hallitus astuu virallisesti virkaan.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.