Ilmatieteen laitos varoittaa kovista sateista ja myrskyistä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan meteorologinen laitos on antanut varoituksen kovista sateista koko valtakunnan alueella alhaisen ilmanpaineen vuoksi Vietnamin ylärannan lähellä ja lounaismonsuunista Andamaanienmeren ja Thaimaan yllä.

Ukkosmyrskyt ja rankkasateet jatkuvat koillis- ja keskiosassa, mukaan lukien Bangkokissa. Ylemmän koillisen alueen asukkaita kehotetaan tarkkailemaan kertyneiden sateiden aiheuttamia mahdollisia tulvia.

Sillä välin kaikkia Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella liikennöiviä aluksia suositellaan navigoimaan varovasti aalloilla, jotka nousevat jopa metrin korkeuteen ja nousevat ukkosmyrskyjen aikana kahteen metriin.

Thaimaassa odotetaan vaihtelevaa säätä laajalle levinneiden myrskyjen ja lounaaisten tuulien keskellä. Bangkokissa on 60 %:n todennäköisyys ukkosmyrskyille ja lämpötilat vaihtelevat 26–36 °C:n välillä.

Viranomaiset ovat antaneet asukkaille ja pienille kalastusaluksille varoituksen, jossa he kehottavat pysymään valppaana ja hyvin valmistautuneena odotettavissa olevissa sääolosuhteissa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.