Keskiryhmäkaaviot Uusi kurssi jakautumisen jälkeen FamilyMartin kanssa

KUVA: Ruokakaupan keskusryhmä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Central Group on aloittanut oman lähikauppastrategiansa erottuaan tiensä japanilaisesta kumppanista FamilyMartista ja käynnistänyt alueen tiettyjen FamilyMart-myymälöiden uudelleenbrändäyksen Tops Dailyksi oman lähikauppaketjunsa mukaisesti.

Edellinen tarina:

Thaimaasta jäähyväiset ikoniset "Family Mart" -lähikaupat nimetään kokonaan uudelleen Tops Dailyksi yli kolmen vuosikymmenen palvelun jälkeen.

Franchising-sopimus FamilyMartin kanssa solmittiin toukokuun lopussa 2023, mikä johti siihen, että jäljellä olevat FamilyMart-toimipaikat, joita on noin 200, muutettiin Tops Daily -myymälöiksi vuoden loppuun mennessä. Tämä strateginen muutos tapahtuu, kun FamilyMart kohtaa tiukkaa kilpailua Thaimaan hallitsevan kilpailijan, 7-Elevenin, kanssa, jolla on 80 %:n markkinaosuus lähikauppasektorilla.

Central Groupin itsenäisyyden omaksuminen seuraa japanilaistyylisen toiminnallisen asiantuntemuksen kerääntymistä FamilyMartilta. Konglomeraatin portfoliossa on jo useita japanilaisia ​​brändejä, mukaan lukien Yoshinoya, Ootoya ja Mister Donut, mikä merkitsee laajempaa suuntausta japanilaisille sidosryhmille, jotka muuttavat Thaimaan vähittäiskaupan maisemaa.

Vaikka Keski-konsernin ydinliiketoiminta kärsi pandemian vuoksi takaiskuista, se on osoittanut elpymistä vuodesta 2022 lähtien turistien paluun myötä. Konglomeraatin monipuolistamispyrkimykset ulottuvat sen perinteistä vähittäiskauppaa pidemmälle, mistä on osoituksena sen kumppanuus JD.comin kanssa sähköisen kaupankäynnin hankkeissa ja sen eteneminen metaversaalisiin ostokokemuksiin.

Analyytikot sanovat, että Central Groupin ero FamilyMartista on merkki kehityksestä Thaimaan vähittäiskaupan alalla, mikä antaa ryhmittymälle mahdollisuuden vahvistaa brändi-identiteettiään ja tutkia innovatiivisia mahdollisuuksia tavallisten lähikauppamallien lisäksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.