Thaimaan työllisyyden kasvu toisella vuosineljänneksellä hidastuu viennin ja investointien heikkenemisen vuoksi

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Thaimaan työllisyys nousi toisella vuosineljänneksellä 1.7 prosenttia edellisvuodesta, hidastuen edellisen kolmen kuukauden 2.4 prosentin kasvusta, valtion suunnitteluvirasto sanoi maanantaina talouskasvun hidastuessa.

Kaakkois-Aasian toiseksi suurin talous kasvoi huhti-kesäkuussa 1.8 % vuodentakaisesta ja 0.2 % vuosineljänneksestä. Se hidastui jyrkästi ensimmäisestä neljänneksestä, kun vienti ja investoinnit heikensivät matkailun vahvuutta.

National Economic and Social Development Council (NESDC) sanoi lausunnossaan, että Thaimaan työttömyysaste oli huhti-kesäkuussa 1.06 % verrattuna 1.05 %:iin tammi-maaliskuussa.

Se totesi, että työpaikkojen kasvu oli pääasiassa matkailu- ja rakennusaloilla.

NESDC:n mukaan Thaimaassa oli 39.7 miljoonaa työvoimaa vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.