Ehdotus arvonlisäveron nostamiseksi olisi vanhusten auttamista, Thaimaan hallitus sanoo

Kansallinen -

Thaimaan hallitus ei tällä hetkellä harkitse politiikkaa nostaa arvonlisäveroa (ALV) nykyisestä 7 prosentista 10 %:iin, hallitus selvitti sunnuntaina 27. elokuuta. Keskustelua on kuitenkin käyty siitä, että tällainen lisäys voisi mahdollisesti tuottaa lisärahoitusta maan kasvavan ikääntyvän väestön tukemiseen.

Verotalousviraston johtaja Pornchai Thiravej paljasti, että kansantalouden ja sosiaalisen kehityksen neuvosto on tehnyt esityksen arvonlisäverokannan nostamisesta. He väittävät, että tämä voisi mahdollisesti tarjota luotettavan rahoituslähteen eläkeläisten taloudellisten tarpeiden auttamiseksi.

Ehdotuksessa keskitytään siihen, että arvonlisäveron korotuksesta syrjäytetään 3 prosenttiyksikköä iäkkäiden kansalaisten tukemiseen. Näistä pohdinnoista huolimatta Thaimaan valtiovarainministeriö ei ole vielä muotoillut konkreettista politiikkaa arvonlisäveron nostamiseen, ministeriön sunnuntain tiedotteen mukaan.

Neuvoston analyysi kuitenkin korostaa Thaimaan kiireellisiä demografisia haasteita. Tällä hetkellä maassa on noin 13.5 miljoonaa ikääntynyttä henkilöä, mikä muodostaa noin 20 prosenttia koko väestöstä. Ennusteet osoittavat kuitenkin, että vuosikymmenen kuluessa tämä määrä voi nousta yli 18 miljoonaan, mikä on yli 28 prosenttia koko väestöstä. Lisäksi asiantuntijat ennustavat, että vuoteen 2040 mennessä Thaimaassa asuu 20.51 miljoonaa ikääntynyttä asukasta, mikä on noin 31.37 prosenttia koko väestöstä eli kolmasosa väestöstä.

Mr. Pornchai sanoi, että merkittävä osa Thaimaan iäkkäistä kansalaisista on taloudellisissa vaikeuksissa. Monilla ei ole varoja kattaa välttämättömät menot, ja heidän tulonsa putoavat köyhyysrajan alapuolelle. Hämmästyttävää kyllä, tutkimukset ovat osoittaneet, että eläkeiän saavuttamisesta huolimatta lähes 34 % Thaimaan kansalaisista jatkaa työssä. Näistä huikeat 80 prosenttia ansaitsee alle 100,000 XNUMX bahtia vuodessa, mikä osoittaa heidän riippuvaisuudestaan ​​lisätulolähteisiin peruselinkustannusten kattamiseksi.

Ikääntyneiden thaimaalaisten nykyisiä tulonlähteitä ovat työ (32.4 %), lasten taloudellinen tuki (32.2 %) ja eläkkeet (19.2 %). Lisäksi yli 41.4 prosentilla iäkkäistä kansalaisista on alle 50,000 XNUMX bahtia säästöjä.

Thaimaassa valtion työntekijät saavat ainoita valtion eläke-etuuksia, jotka muodostavat vähintään 40 prosenttia heidän kuukausiansioistaan. Useimmille thaimaalaisille, jotka osallistuvat eläkesäästöjärjestelmiin, kuten sosiaaliturvaan tai kansalliseen säästörahastoon, nämä varat osoittautuvat kuitenkin usein riittämättömiksi eläkkeelle jäämisen jälkeen.

"Vaikka arvonlisäverokannan nostamista koskeva ehdotus saattaisi kohdata yleisön vastustuksen, uskomme, että kunnollinen selitys voi saada sen hyväksynnän väestön keskuudessa", Pornchai sanoi. "Kun Thaimaa kamppailee lähestyvän väestörakenteen muutoksen kanssa, kestävien ratkaisujen löytäminen kasvavan ikääntyvän väestön tukemiseksi on edelleen ratkaisevan tärkeää."

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/