Pääministeri Prayut jättää hyvästit puolustusneuvostolle hyvillä hengillä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri kenraali Prayut Chan-o-cha on johtanut viimeistä kokousta puolustusneuvoston kanssa, ja hän esiintyi hyvässä hengessä jättäessään heille jäähyväiset. Eroava pääministeri salli myös ryhmäkuvien ottamisen toimittajien kanssa.

Kenraali Prayut tapasi 24. elokuuta tulevan pääministerin Srettha Thavisinin hallituksen talossa. Miehet kiersivät tiloja yhdessä, jolloin Gen Prayut ilmaisi tapaamisen ajankohtaiseksi. Molemmat johtajat osoittivat keskinäistä kunnioitusta, vaikka rajallinen aika esti laajan keskustelun.

Lähtiessään puolustusministeriöstä kenraali Prayut kertoi toimittajille, että vaikka valtion virkamiehet jäävät eläkkeelle 60-vuotiaana, hän aikoo jäädä eläkkeelle 70-vuotiaana. Hän ei selventänyt tätä lausuntoa.

Jäähyväiskokouksessaan puolustusministeriössä kenraali Prayut ilmaisi kiitoksensa komentajille, jotka olivat tukeneet häntä hänen kahdeksan vuoden toimikautensa ajan. Hän kehotti heitä suojelemaan kansakuntaa, sen kansaa ja Thaimaan ydinpilaria - kansakuntaa, uskontoa ja monarkiaa. Hän korosti myös vanhempien sotilas- ja poliisijohtajien merkitystä nuorempien henkilöstön hyvinvoinnista ja hyvinvoinnista.

Srettha saavutti 22. elokuuta parlamentaarisen enemmistön pääministerin rooliin ja ansaitsi sekä kansanedustajilta että senaattorilta hyväksynnän. Prayut pidättäytyi kommentoimasta tätä asiaa ja totesi, että prosessi on parlamentaarinen eikä sitä tule spekuloida.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.