Google määräsi poistamaan petollisen Wallet-sovelluksen huijaushuolien vuoksi

LEHDISTÖTIEDOTE:

Digitaalisesta talous- ja yhteiskuntaministeri Chaiwut Thanakamanusorn on kehottanut Googlea ryhtymään välittömiin toimiin harhaanjohtavan "digitaalisen lompakko" -sovelluksen poistamiseksi tai estämiseksi Play Kaupasta.

Edellinen tarina:

Viranomaiset ovat varoittaneet yleisöä 10,000 XNUMX digitaalista rahaa lupaavien rekisteröintihakemusten lataamisesta, mikä on Pheu Thai -puolueen vaalikampanjansa aikana ehdottama keskeinen politiikka.

Nyt päivitykseen:

Siirto tapahtui sen jälkeen, kun joukko huijareita käytti hyväkseen Pheu Thain pääministeriehdokas Srettha Thavisinin valintaa lataamalla sovelluksen, joka houkutteli käyttäjät rekisteröitymään oletettuun 10,000 XNUMX bahtin digitaaliseen siirtoon.

Srettha oli tehnyt kampanjalupauksen tarjota 10,000 16 bahtia siirtoja kaikkien yli XNUMX-vuotiaiden Thaimaan kansalaisten digitaalisiin lompakoihin aikoen edistää paikallista taloutta talouden elvyttämistoimenpiteenä.

Chaiwut paljasti, että petollinen digitaalinen lompakkosovellus oli suunniteltu etäohjattavaksi, jolloin sen tekijät voivat manipuloida sen lataaneiden älypuhelimia. Tämä saattaa antaa rikollisille luvattoman pääsyn mobiilipankkisovelluksiin.

Korostaen, että Sretthan kabinettia ei ollut vielä perustettu ja digitaalisen lompakon politiikkaa ei hyväksytty, Chaiwut kehotti kansalaisia ​​pidättymään sovelluksen lataamisesta, kun taas Googlea on kehotettu katkaisemaan pääsy sovellukseen.

Väärintietojen ja mahdollisten huijausten torjumiseksi Chaiwut neuvoi petollisia käytäntöjä epäileviä ottamaan yhteyttä vihjelinjan 1111 alaliittymään 87 milloin tahansa saadakseen apua.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.