Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat kuluneelta viikolta: Hänen kuninkaallisen majesteettinsa kuninkaan pojat vierailevat Thaimaassa ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 14. elokuuta 2023 sunnuntaihin 20. elokuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!
  1. Vihainen kiinalainen turisti yritti lyödä turistipoliisia Don Mueangin kansainvälisellä lentokentällä rullalaudalla, kun hänen ei päästetty nousemaan Kiinaan matkaavaan lentokoneeseen keskiviikkoiltana 9. elokuuta.

Poliisi sanoi olevansa rauhallinen ja käyttänyt harkintaa, eikä kukaan loukkaantunut. He myös vähättelivät tapausta ja totesivat, että se ei ollut suuri ongelma ja että mies oli juuri menettänyt malttinsa.

2. Parlamentin puhemies Wan Muhammad Noor Matha ei ole vielä päättänyt Thaimaan seuraavan pääministeriäänestyksen viimeisestä päivämäärästä odotettaessa Thaimaan perusoikeustuomioistuimen päätöstä oikeusasiamiesten vetoomuksesta.

Wan puolestaan ​​totesi lisäksi, että seuraava pääministerin äänestys voi tapahtua joko perjantaina 18. päivänä tai ensi tiistaina, 22. elokuuta, jos tuomioistuin päättää tavalla, joka mahdollistaa äänestyksen etenemisen. Lopulliseksi päivämääräksi päätettiin 22. päivä.

Keskiviikkona 16. elokuuta Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti yksimielisesti hylätä vaalit voittaneen Move Forward -puolueen vetoomuksen tarkastella uudelleen parlamentin päätöstä, joka esti sen johtajaa Pita Limjaroenratia nimittämästä uudelleen pääministeriksi.

3. Hänen kuninkaallisen Majesteettinsa kuningas Maha Vajiralongkornin kolmas poika on vieraillut Thaimaassa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

Tohtori Chakriwat Vivacharawongse, 40, thaimaalaiset tuntevat hyvin nimellä "Than Aong", liittyi vanhimman veljensä Vacharaesorn Vivacharawongsen "Than Aon" -sarjaan Bangkokissa sunnuntaina (13. elokuuta).th).

Hänen kuninkaallisen Majesteettinsa kuningas Maha Vajiralongkornin toinen ja kolmas poika palasivat New Yorkiin Thaimaan vierailun jälkeen.

4. 34-vuotias thaimaalainen kuoli viime viikolla apinarokkoon, mikä oli ensimmäinen apinarokkoon liittyvä kuolema Thaimaassa, tohtori Tares Krassanairawiwong, Department of Disease Control -osaston pääjohtaja, mukaan.

Potilas hakeutui hoitoon yksityisessä sairaalassa Chonburissa noin 11. heinäkuuta 2023 sen jälkeen, kun hänen kehoonsa kehittyi päänsärky, kutina, ihottuma ja kuoppia. Hänellä diagnosoitiin apinarokko, HIV ja kuppa.

5. Thaimaassa on yksi maailman tiukimmista alkoholilaeista, ja yksi niistä on alkoholijuomien mainontakielto. Tästä laista seuraa jopa 500,000 XNUMX bahtin sakko ja mahdollinen yksi vuosi vankeutta.

6. Buddhalaiset Bangkokissa vaativat korkean, mystisen patsaan poistamista, jonka he väittivät olevan häiritsevä ja pelottava.

Patsas on nimeltään "Khru Kai Kaeo", ja jotkut sanovat, että se oli edesmenneen khmerien kuninkaan arvostettu opettaja. Tästä luvusta ei kuitenkaan ole mainintaa historiallisissa asiakirjoissa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.