Thaksin tuomittiin 8 vuodeksi Thaimaan vankilaan

Kansallinen -

Korkein oikeus löi tiistaina, elokuun 22. päivänä Thaksin Shinawatraa, Thaimaan entistä pääministeriä, kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen, koska tämä oli palannut maanpaosta.

Korkeimman oikeuden poliittisten asemien haltijoiden rikosjaosto sanoi, että Thaksinin vankeustuomiot liittyvät kolmeen hänelle poissaolevana annettuun tuomioon, mukaan lukien vallan väärinkäyttö ja väärinkäytökset, valtion pankin laiton määrääminen laskemaan liikkeeseen ulkomaista lainaa ja osakkeiden laiton hallussapito ehdokkaat.

- entinen pääministeri oli juuri saapunut Thaimaahan vietettyään yli 17 vuotta itsemääräämässä maanpaossa. Hänet vietiin oikeuteen laskeuduttuaan yksityiskoneellaan Don Mueangin kansainväliselle lentokentälle Bangkokissa tiistaiaamuna 22. elokuuta.

Aluksi tuomioistuin määräsi Thaksinille 10 vuoden vankeustuomion. Tuomioistuimen päätöksellä käsitellä tiettyjä tuomioita samanaikaisesti, vankeusrangaistuksen kokonaiskesto kuitenkin lyhennettiin 8 vuoteen.

Thaksin suorittaa tuomionsa Bangkokin tutkintavankilassa, jossa hän pysyy erillisellä lääketieteellisellä osastolla ja lääkintähenkilöstön seurannassa hänen viiden sairautensa vuoksi, mukaan lukien iskeeminen sydänlihas, krooninen keuhkotulehdus, korkea verenpaine, rappeutunut selkäranka ja epänormaali asento.

Ex-pääministerin terveydentila julkistettiin lehdistölle sen jälkeen, kun hänelle tehtiin lääkärintarkastus vankilassa.

Thaksinin vangitsemisesta vastaava vankeusosasto on vahvistanut, että häntä kohdellaan samalla tavalla kuin muita vankeja. Tämä tarkoittaa, että hän syö samaa ruokaa kuin muut vangit ja että vain hänen asianajajansa saa vierailla hänen luonaan viiden ensimmäisen vankipäivän aikana.

Varapääministeri Wissanu Krea-ngamin, joka on myös lakiasiantuntija, mukaan Thaksinilla on oikeus hakea kuninkaallista armahdusta heti ensimmäisestä tuomiopäivästä lähtien. Tämä on kuten muidenkin vankien kohdalla, Wissanu sanoi.

Monet sosiaalisen median netilaiset odottavat laajalti Thaksinille kuninkaallista anteeksiantoa, mutta tämä ei tietenkään ole taattua.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.