Thaimaan BKT:n kasvu toisella vuosineljänneksellä alle ennusteen 2 %

LEHDISTÖTIEDOTE: 

Thaimaan talous kasvoi odotettua hitaammin toisella vuosineljänneksellä maanantaina (21. elokuuta) julkaistujen tietojen mukaan. Matkailun vahvistuminen auttoi vastustamaan viennin heikkenemistä maailmanlaajuisen kysynnän hidastumisessa.

Hallitus leikkasi vuoden 2023 bruttokansantuotteen kasvuennustettaan 2.5–3.0 prosenttiin 2.7–3.7 prosentista viennin hidastumiseen.

Kansallinen talous- ja sosiaalisen kehityksen neuvosto (NESDC) sanoi, että Kaakkois-Aasian toiseksi suurin talous kasvoi huhti-kesäkuussa 1.8 prosenttia edellisvuodesta, mikä on alle 3.1 prosentin kasvun, jonka taloustieteilijät odottivat Reutersin kyselyssä.

Bruttokansantuote (BKT) nousi ensimmäisellä neljänneksellä 2.7 prosenttia vuodentakaisesta.

Neljännesvuosittain bruttokansantuote kasvoi kausitasoitettu 0.2 % kesäkuun neljänneksellä, kun ennustettu kasvu on 1.2 %.

Ensimmäisen vuosineljänneksen BKT tarkistettiin 1.7 prosenttiin aiemmasta 1.9 prosentin kasvusta.

Maailmanlaajuisen heikon kysynnän vaimentaessa vientiä, Thaimaan taloutta ovat tukeneet sen elintärkeä matkailusektori ja yksityisen kulutuksen kasvu.

Virasto piti ennusteensa 28 miljoonasta ulkomaisesta matkailijasta tänä vuonna. Se ennusti viennin supistuvan 1.8 % vuonna 2023 verrattuna aiempiin ennusteisiin 1.6 %.

Vienti, joka on keskeinen kasvun veturi, on supistunut lokakuusta 2022 lähtien heikentyneen globaalin kysynnän vuoksi, erityisesti Thaimaan tärkeimmän kauppakumppanin Kiinan hidastumisesta johtuen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.