Srettha Pheu Thaista varmistaa parlamentaarisen voiton Thaimaan seuraavaksi pääministeriksi

Kansallinen -

Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokas Srettha Thavisin on voittanut Thaimaan parlamentissa kaksikamarinen äänestyksen maan seuraavaksi pääministeriksi.

Srettha, joka on myös kiinteistöpäällikkö ja politiikan aloittelija, oli ainoa pääministeriehdokas kolmannessa pääministeriäänestyksessä, joka järjestettiin tänään 22. elokuuta.

Äänestys annettiin sen jälkeen, kun kahdessa ensimmäisessä äänestyksessä vaalit voittanut Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat ei päässyt pääministeriksi, koska hän ei kyennyt saamaan riittävästi tukea senaatilta, joka koostuu 250 juntan nimittämästä senaattorista.

Nähdessään, että Move Forward -puolue ei voinut tukea johtajaansa ottamaan maan johtajuuden pääasiassa siksi, että se kieltäytyi perääntymästä kiistanalaista ehdotettua muutosta kuninkaalliseen kunnianloukkauslakiin (lese majeste), Pheu Thai -puolue päätti erota puolueesta. vanha koalitio liittoutumaan enimmäkseen entisten hallitusleirien puolueiden kanssa.

Uusi Pheu Thain johtama koalitio koostuu 314 kansanedustajasta 11 puolueesta, mukaan lukien armeijan tukema Ruam Thai Sang Chart Party, joka tuki vallankaappauksentekijää entistä pääministeriä Gen Prayut Chan-o-chaa ja Palang Pracharath -puolue, joka tuki. entinen varapääministeri kenraali Prawit Wongsuwan.

Näiden kahden puolueen liittyminen koalitioon sai sen vanhan kumppanin, Move Forwardin, kieltäytymään äänestämästä Srettaa vedoten siihen, että se oli ristiriidassa Thaimaan kansanedellytysten kanssa.

Kaiken kaikkiaan Srettha onnistui kuitenkin varmistamaan parlamenttivoiton äänin 482 puolesta, 164 vastaan ​​ja 81 tyhjää.

Kynnys on puolet parlamentista, mikä on 375 ääntä, joten Srettha on nyt virallisesti Thaimaan seuraava pääministeri.

Sretthalla ja Pheu Thailla on tärkeitä käytäntöjä, jotka he ovat luvanneet toteuttaa, mukaan lukien:

Talouspolitiikka:

  • Toteuta 10,000 XNUMX bahtin digitaalisen lompakon politiikka.
  • Päivittäinen minimipalkka korotetaan 600 bahtiin vuoteen 2027 mennessä.
  • Nosta uusien valmistuneiden aloituspalkka 25,000 XNUMX bahtiin kuukaudessa.
  • Korvaa pakollinen asevelvollisuus vapaaehtoisella järjestelmällä (käytäntö kuului Move Forwardille, mutta Pheu Thai vannoi noudattavansa tätä politiikkaa hajoamisen jälkeen).
  • Nosta sadon hintoja.

Sosiaalipolitiikka:

  • Ratkaise eteläisimpien maakuntien separatistinen konflikti.
  • Jatka lääketieteellisiä marihuanaaloitteita.

Poliittiset uudistukset:

  • Muuta peruskirjaa sen demokraattisen luonteen vahvistamiseksi ja korruption poistamiseksi jättäen samalla kuninkaallista instituutiota koskevat kohdat koskemattomiksi.

Lue syvällinen artikkelimme Thaimaan 30. pääministeristä täältä!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.