Entinen pääministeri Thaksin Shinawatra palaa Thaimaahan 17 vuoden maanpaossa

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Thaksin Shinawatra, Thaimaan entinen pääministeri, palasi kotiin tiistaina, elokuun 22. päivänä, vietettyään 17 vuotta itsemääräämässä maanpaossa uhkaavan vankeusrangaistuksen alla.

Thaksin saapui Don Mueangin kansainväliselle lentokentälle Bangkokissa tänään noin kello 9 yksityiskoneella.

Hänen paluunsa osuu samaan aikaan parlamenttikokouksessa, jossa Thaimaan 30. pääministeri valitaan vaalien jälkeen 14. toukokuuta. Thaksinin kanssa läheisesti liittyvä Pheu Thai -puolue ehdottaa ehdokastaan ​​Srettha Thavisinia toivottavasti korkeimpaan johtoon erottuaan entisestä koalitiosta, jota johtaa vaalit voittanut Move Forward -puolue.

Sadat Thaksinin kannattajat olivat kokoontuneet lentokentälle varhain aamusta lähtien juhlimaan hänen kotiinpaluuaan.

Astuttuaan yksityissuihkukoneterminaalin portin läpi Thaksin kunnioitti Hänen Majesteettinsa Kuninkaan kuvaa Thai soilla ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. Häntä ympäröi joukko Red Shirt -tukijoita ja Pheu Thai -puolueen jäseniä.

Thaksin, 74, pakeni Thaimaasta vuonna 2008 välttääkseen vankeusrangaistuksen korruptiosta ja väärinkäytöksistä. Armeija syrjäytti hänet pääministerin tehtävästä edellisen vuoden vallankaappauksessa, ja hän väitti kiivaasti, että kaikki häntä vastaan ​​esitetyt syytteet olivat poliittisia.

Oikeuslaitoksen tiedottaja Sorawit Limparangsi sanoi maanantaina 21. elokuuta, että Thaksin viedään korkeimpaan oikeuteen kuulemaan tuomiota hänen saapumisensa jälkeen. Kuulemista ei lähetetä, ja kuulemisen jälkeen julkaistaan ​​lehdistötiedote.

Thaksinia uhkaa 10 vuoden vankeustuomio kolmessa tapauksessa, joissa korkeimman oikeuden poliittisten asemien haltijoiden rikosjaosto tuomitsi hänet poissaolevana.

Häntä odotetaan pidettävän Bangkokin tutkintavankilassa oikeudellisten menettelyjen aikana.

Olemme aiemmin käsitelleet hänen tulevaa paluutaan usein, myös eilen täällä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.