DDC varoittaa flunssatapausten voimakkaasta lisääntymisestä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Department of Disease Control (DDC) on raportoinut kausi-influenssatapausten merkittävästä noususta, ja yli 970,000 XNUMX ihmistä sairastui tänä vuonna. Luku on kolminkertainen edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

DDC:n apulaispääjohtajan tohtori Sopon Iamsirithawornin mukaan tähän mennessä on raportoitu yksi kuolemantapaus – 39-vuotias mies, jolla on ollut alkoholismi ja maksasairaus. Henkilöiden, joilla on suurempi riski sairastua vakavaan sairauteen, mukaan lukien yli 65-vuotiaat ja kroonisia sairauksia sairastavat henkilöt, tulee ottaa viipymättä influenssarokote. Influenssaa sairastavia kehotetaan eristäytymään ja käyttämään kasvosuojaimia.

Vaikka tapausten määrä on kolminkertaistunut, vallitseva kanta on edelleen H1N1, joka on jatkunut Thaimaassa noin 14 vuotta.

Tri Sopon huomautti, että tälle kannalle on yleensä ominaista alhainen virulenssi. Hän torjui myös perusteettomat huhut, jotka viittaavat siihen, että COVID-19:stä toipuneet tai rokotetut henkilöt voisivat saada vaikeita influenssaoireita tartunnan yhteydessä.

Maailman terveysjärjestön mukaan kausi-influenssan oireita ovat kuume, yskä, päänsärky, lihas- ja nivelkivut, voimakas väsymys, kurkkukipu ja vuotava nenä. Yskä voi olla jatkuvaa ja kestää kaksi viikkoa tai kauemmin, ja useimmat ihmiset toipuvat viikossa ilman lääketieteellistä toimenpiteitä.

Vaikka influenssa yleensä paranee ilman vakavia seurauksia, se voi johtaa vakavaan sairauteen tai kuolemaan erityisesti riskiryhmiin kuuluvilla henkilöillä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.