Thaimaan digitaaliministeri vaatii oikeuden määräystä Facebookin sulkemiseksi Thaimaassa väärennettyjen mainosten ja huijausten vuoksi

Bangkok, Thaimaa-

Myöhään iltapäivällä pidetyssä lehdistötilaisuudessa maanantaina 21. elokuuta 2023 Thaimaan digitalous- ja yhteiskuntaministeri Chaiwat Thanakamanusorn ilmoitti, että hänen ministeriönsä aikoo hakea oikeuden määräystä Facebookin sulkemiseksi Thaimaassa, koska se ei ole ryhtynyt toimiin lukuisten huijausten suhteen. petoksia ja käyttäjien luomia väärennettyjä mainoksia.

Ministeri totesi, että digitaaliministeriö on useaan otteeseen yrittänyt työskennellä Facebookin kanssa alustaa käyttävien huijareiden poistamiseksi ja ryhtymiseksi toimenpiteisiin, mutta väitti, että yritys ei ollut ryhtynyt mihinkään tarkoituksenmukaisiin toimiin.

Chaiwat sanoi, että Facebookissa on joutunut yli 200,000 XNUMX petoksen uhria erilaisista mainoksista, väärennetyistä markkinapaikkahuijauksista ja muista petoksista. Tämä oli yhteensä yli kymmenen miljardia bahtia taloudellisina vahingoina käyttäjille. Chaiwat sanoi, että valitukset Facebookissa huijatuista käyttäjistä poliisille olivat säännöllisiä ja että koska Facebook ei ryhtynyt toimiin heidän puoleltaan, Thaimaa aikoi hakea oikeuden määräystä palvelun sulkemiseksi laillisesti liittymällä Kiinan ja Pohjois-Korean kaltaisiin maihin.

Chaiwat sanoi aikovansa pyytää Thaimaan korkeimpia tuomioistuimia määräämään Facebookin sulkemisen Thaimaassa seitsemän päivän kuluessa eli ennen elokuun 2023 loppua.

Lehdistön aikaan Facebook, joka tunnetaan oikein nimellä Meta, ei ole heti julkaissut lausuntoa vastauksena Chaiwatin lailliseen uhkaukseen. On myös epäselvää, että jos tuomioistuimen määräys sulkeisi Facebookin, koskisiko se myös Instagramia ja Threadsia, jotka molemmat omistavat Facebookin emoyhtiö Meta. On myös epäselvää, vaikuttaako se messenger-palveluihin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Thaimaa uhkaa kieltää Facebookin, samanlainen uhkaus tapahtui toukokuussa 2017 silloinen Prayut Chan-O'-Chan johtaman sotilasjuntan toimesta. Tämä uhkaus liittyi sivustolinkkeihin, jotka tarjosivat virheellistä "väärintietoa" Thaimaan hallituksen mukaan, jonka poistamista vaati. Thaimaa on myös testannut Facebookin lyhyitä sulkemisia aiemmin useiden lähteiden mukaan nähdäkseen, onko se mahdollista sotilasjuntan hallituksen aikana.

Mikään tällainen Facebookin kieltäminen ei menisi hyvin suurelle väestöjoukolle, toteaa TPN Media, koska Thaimaassa sosiaalisen median käyttöaste on Kaakkois-Aasian korkein ja Facebook on tärkein alusta, jota monet pienet ja keskisuuret yritykset käyttävät. tavoittaakseen asiakkaitaan ja markkinoidakseen tuotteitaan. Tällainen sulkeminen aiheuttaisi suuria häiriöitä monille yrityksille ja viestintään.

Monet sosiaalisen median analyytikot ja kommentaattorit eivät odota Facebookin sulkeutuvan ja pitivät oikeudellista uhkaa keinona saada Facebook ryhtymään konkreettisiin lisätoimiin huijausten ja petosten torjumiseksi ja työskentelemään läheisemmin Thaimaan hallituksen kanssa näiden ongelmien ratkaisemiseksi. tunnistaa tavalliset huijarit ja rikolliset.

TPN-media toimittaa lisää päivityksiä tästä tarinasta, kun ne tulevat saataville ensi viikon aikana.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.