Thaimaan poliisi tukahduttaa laittomia puhelinpalvelukeskuksia avustavia asemia

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan kuninkaallinen poliisi ja kansallinen yleisradio- ja televiestintäkomissio (NBTC) torjuvat luvattomia viestintäantenneja, jotka ovat antaneet puhelinpalveluryhmille rajan yli hyödyntää Thaimaan matkapuhelin- ja internetpalveluita.

Poliisin apulaiskomissaari Pol-kenraali Torsak Sukvimol johti poliiseja luvattomien radioviestintäasemien tarkastukseen Sa Kaeon maakunnan Aranyaprathetin alueella. Viranomaiset tarkastivat myös toimiluvan saaneet asemat, jotka rikkoivat niiltä vaadittuja ehtoja, kuten kääntämällä radiolähettimet Kambodžaa kohti. Kaikkiaan 27 viestintäasemaa tarkastettiin.

Siirto oli vastaus siihen, että tutkijat olivat havainneet, että useimmat puhelinpalveluryhmistä toimivat Thaimaan ja Kambodžan rajalta ja käyttivät puhelin- ja internetyhteyttä Thaimaasta.

Neljän tarkastetuista asemista katsottiin aloittaneen toiminnan ilman lupaa. Heidän radioantenninsa löydettiin myös kääntyneenä Kambodžaa kohti. Viranomaiset purkivat ja takavarikoivat toimintaan osallistuneet laitteet ja jatkavat asianosaisten syytteeseenpanoa.

Tarkastetuista asemista 23:lla oli toimilupa, mutta niiden antennien sektoripaneelit oli käännetty kohti Kambodžaa. Luvanhaltijoita on määrätty korjaamaan nopeasti antennien asetukset joko irrottamalla ne tai kääntämällä sektoripaneelit suuntaan, joka ei johtaisi signaalien lähettämiseen Thaimaan ulkopuolelle.

Pol. Kenraali Torsak muistutti yleisöä siitä, että rikolliset muuttivat jatkuvasti menetelmiään saada tietoa uhreilta. Hyvin usein huijarit viittaavat valtion virastoihin, kun he ovat yhteydessä mahdollisiin uhreihin yrittääkseen vaikuttaa uskottavammalta. Niiden, jotka ovat epävarmoja väitetysti julkisilta virastoilta soitetuista puheluista, tulee tiedustella suoraan virastoilta tai soittaa vihjepuhelimeen 1441.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.