Johtava Move Forward -puolueen jäsen uudessa kiistassa BBQ-illallisesta

Kansallinen -

Thaimaan parlamentin toinen varapuhemies Padipat Suntiphada on jälleen kuumassa vedessä sen jälkeen, kun häntä syytettiin valtion varojen väärinkäytöstä mookata-juhlien (Thai BBQ) järjestämiseksi parlamentin työntekijöille.

Padipat, alun perin Move Forward -puolueen kansanedustaja, ei ole ollut selvä sen jälkeen, kun hänen ensimmäinen syytös käsityöoluen mainonnasta oli, kuitenkin hän kohtasi toisen valituksen hänen päätöksensä isännöidä thai-tyylisiä grillijuhlia parlamentissa työskenteleville työntekijöille.

Valitus syntyi sen jälkeen, kun Padipat kutsui 370 eduskunnan työntekijää mookata-juhliin ravintolaan, jossa jokaiselle työntekijälle annettiin 269 bahtin arvoinen ruokakuponki, yhteensä 99,530 XNUMX bahtia.

Kupongeissa kerrottiin olevan varapuheenjohtajan nimi, mikä sai kriitikot sanomaan, että se oli tarkoitettu Padipatin tulevan poliittisen suosion saavuttamiseksi.

Lisäksi puolueen kerrotaan saaneen rahoituksen myös 2 miljoonan bahtin vuosibudjetista, joka myönnettiin Padipatille varapuhemieheksi hoitamaan vain "tärkeitä vieraita" parlamentissa, kuten kriitikot ovat todenneet.

Kriitikot sanoivat, että kyseessä oli enimmäkseen diplomaateille tarkoitetun rahaston väärinkäyttö epämääräisistä säännöistä huolimatta ja että Padipatin nimen sisällyttäminen kuponkeihin saattaa mahdollisesti rikkoa rikoslain eri kohtia. Jos hänen syyllisyytensä todetaan, Padipat voi joutua elinkautiseen vankilaan.

Samaan aikaan Move Forwardin kannattajat ja ne, jotka ovat eri mieltä väitteen kanssa, väittivät, että kriitikot yrittävät liian lujasti nostaa varapuheenjohtajan syytteeseen mitä he kutsuivat vähäpätöisestä asiasta.

He huomauttivat, että Thaimaassa rikottiin koko ajan suurempia lakeja, myös sotilasvallankaappauksia estäviä lakeja. Silti armeija rikkoi niitä edelleen ja kaappasi vallan kerta toisensa jälkeen ilman oikeudellisia seurauksia.

He lisäsivät uskovansa, että häikäilemättömät poliitikot käyttivät salaa tällaista budjettia koko ajan omien vieraidensa palvelemiseen, eikä kukaan ole koskaan uskaltanut tutkia sitä. Kannattajat kyseenalaistivat, miksi kun budjettia käytettiin avoimesti ja läpinäkyvästi takaisinmaksuun yleisölle, kuten tässä tapauksessa, se joutui niin ankaran tarkastelun ja kritiikin kohteeksi.

Tapausta tutkivat edelleen useat asiaankuuluvat lakivirastot lehdistön ajan.

Alkuperäinen artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/