Pheu Thai saa UTN-tuen koalitiohallituksen muodostamiseen

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pheu Thai -puolue sai torstaina (17. elokuuta) tuen Yhdistyneiden kansakuntien puolueelta (UTN), mikä saattaa vahvistaa sen pyrkimyksiä muodostaa hallitus ennen ensi viikolla parlamentissa pidettävää pääministeriäänestystä.

Yhdistyneiden kansakuntien puolue eli UTN, puolue, joka asetti nykyisen pääministerin Gen Prayut Chan-o-chan pääministeriehdokkaakseen toukokuun vaaleissa, sanoi torstaina, että se auttaa Pheu Thaita muodostamaan hallituksen.

UTN:n tiedottaja Akaradej Wongpitakroj kertoi toimittajille torstaina, että "United Thai Party liittyy hallitukseen Pheu Thain kanssa".

Thaimaa on viettänyt yli viisi kuukautta väliaikaishallituksen alaisuudessa sen jälkeen, kun Pita Limjaroenrat, vaalit voittaneen Move Forward -puolueen johtaja, estettiin kahdesti hänen pyrkimystään päästä pääministeriksi.

Move Forwardin entinen liittolainen, toiseksi sijoittunut Pheu Thai -puolue, otti aiemmin tässä kuussa haltuunsa pyrkimykset muodostaa hallitus.

Pheu Thai aikoo nimittää kiinteistömagnaatti Srettha Thavisinin pääministeriksi tiistaina (22. elokuuta) suunnitellussa äänestyksessä, ja se tarvitsee yli puolen kaksikamarinen lainsäätäjän tuen.

Puolue on onnistunut keräämään tuen 13 muulta poliittiselta puolueelta, mutta se tarvitsee jonkin verran tukea senaatilta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.