NBTC laajentaa valvontaa online-videoalustoille

LEHDISTÖTIEDOTE: 

National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) on ilmoittanut suunnitelmistaan ​​laajentaa sääntelyä kattamaan online-sisällön tilausvideo (VOD) ja videonjakoalustoilla.

NBTC:n virkamiehen mukaan digitaalisen alustan viestinnän alakomitea kokoontuu ensi viikolla keskustelemaan strategioista videosisällön sääntelemiseksi keskittymällä palveluntarjoajiin.

NBTC aikoo luoda säännöksiä, jotka kohdistuvat palveluntarjoajien rooleihin sisällön levittämisessä puuttumatta sisällöntuotannon luovaan prosessiin. Näitä säännöksiä koskevat alustat, kuten YouTube, Facebook, Twitter, Line, TikTok, Netflix, iFlix, WeTV ja Viu.

Ehdotetut määräykset perustuvat olettamukseen, että palveluntarjoajien tulee ottaa toimituksellinen vastuu verkkoalustojensa kautta isännöimästään ja jakelemastaan ​​sisällöstä. Tämän vastuullisuuden muutoksen tavoitteena on edistää vastuullisempaa lähestymistapaa sisällön jakamiseen ja suoratoistoon.

Viitaten NBTC-lain 7 artiklaan virkamies totesi, että vahtikoiralla on valtuudet valvoa videolähetyksiä digitaalisten alustojen kautta. Vaikka Electronic Transactions Development Agency esitteli viime vuonna lain, joka velvoittaa digitaalisen videon tarjoajat raportoimaan palveluistaan ​​virastolle, poikkeuksia myönnetään, jos jokin muu laki velvoittaa heidät suoraan vastuuseen. NBTC ilmoittaa olevansa toimivaltainen viranomainen säätelemään online-videolähetyksiä.

Vaikka TikTok ja Meta Thailand kieltäytyivät antamasta yksityiskohtaisia ​​kommentteja suunnitelmasta saatavilla olevien tietojen puutteen vuoksi, Mono Maxin suoratoistovideopalvelun toimitusjohtaja Pathompong Sirachairat ilmaisi yrityksen valmiuden noudattaa tulevia NBTC-sääntöjä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.