DLPW tutkii työntekijän loman jatkamisen epäämistä sairaalta äidiltä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Työministeriö on määrännyt työsuojelu- ja hyvinvointiministeriön (DLPW) käynnistämään tutkinnan koskien tapausta, jossa työntekijälle ei myönnetty jatkolupaa kriittisesti sairaan äitinsä luona Buri Ramin maakunnassa.

Tapaus sai laajaa huomiota, kun sosiaalisessa mediassa jaettiin kuvakaappauksia, jotka kuvaavat työntekijän ja hänen esimiehensä keskustelua.

Vuoropuhelu avautui kahden henkilön välillä, jotka molemmat työskentelivät hotellissa Nakhon Ratchasiman maakunnassa. Nainen pyysi aluksi vapaata saadakseen COVID-19-rokotteen kotikaupungissaan. Äitinsä tilan huonontuessa nopeasti hän pyysi myöhemmin pidennystä lomaansa ja ilmaisi huolensa siitä, ettei hänen äitinsä ehkä selviäisi sen yön jälkeen. Hänen esimiehensä kuitenkin kielsi hänen vaatimuksensa pidennetystä poissaolosta.

Samana iltana nainen välitti sydäntä särkevän uutisen, että hänen äitinsä oli kuollut ja hänen oli jäätävä hautajaisiin. Vastauksena hänen esimiehensä pysyi peräänantamattomana ja käski häntä palaamaan töihin välittömästi tai jättämään eron. Tapaus herätti verkkoyhteisön tukiaallon, ja monet henkilöt ilmaisivat myötätuntoa surevalle naiselle.

Työministeri Suchart Chomklin kertoi tilanteesta, että DLPW on ohjattu tutkimaan asiaa perusteellisesti ja varmistamaan, että sekä työntekijä että työnantaja saavat oikeudenmukaista kohtelua työlainsäädännön mukaisesti.

Suchart vahvisti, että työlainsäädäntö ylläpitää työntekijöiden oikeutta käyttää palkallista vapaata henkilökohtaisiin asioihin, joka sisältää vähintään kolme päivää vuodessa.

Eri toimialojen työntekijöiden oikeuksien ja hyvinvoinnin turvaamiseksi työministeri korosti, että yksityishenkilöt voivat ilmoittaa tällaisista tapauksista ministeriölle vihjepuhelimella 1546.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.