Thaimaan perusoikeustuomioistuin hylkäsi Move Forward -puolueen hakemuksen pääministerin uudelleenehdokkuuden ympärille

Kansallinen -

Keskiviikkona 16. elokuuta Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti yksimielisesti hylätä vaalit voittaneen Move Forward -puolueen vetoomuksen tarkastella uudelleen parlamentin päätöstä, joka esti sen johtajaa Pita Limjaroenratia nimittämästä uudelleen pääministeriksi.

Tuomioistuin totesi joutuneensa hylkäämään hakemuksen, koska hakemuksen oli jättänyt yli 20 hengen ryhmä, johon ei kuulunut itse pääministeriehdokas Pita.

Tuomioistuin selitti: "Jokainen kantelija ei ole henkilö, jonka oikeuksia on loukattu suoraan. Siksi heillä ei ole oikeutta valittaa."

Vetoomuksen oli jättänyt oikeusasiamies, joka oli saanut Move Forward -puolueen liittolaisilta valituksen sen jälkeen, kun 394 kansanedustajaa hylkäsi sen johtajan asettumasta pääministerin virkaan toista kertaa eduskuntaan.

Tuomioistuimen tullessa tuomioon parlamentti kokoontuu 22. elokuuta äänestämään uutta pääministeriä, jonka pääehdokkaana on Pheu Thai -puolueen kiinteistömagnaatti Srettha Thavisin.

Edustajainhuoneen puhemies Wan Muhamad Noor Matha ilmoitti päätöksestä tänään ja lisäsi, että parlamentin lakitiimi kokoontuu huomenna keskustelemaan perustuslakituomioistuimen päätöksestä.

Tämä tuomioistuimen liike saattaa tuhota Move Forward -puolueen toivon johtaa seuraavaa hallitusta. Se kuitenkin avaa myös tien toiseksi sijoittuneelle Pheu Thai -puolueelle johtaa kansakuntaa uuden koalitionsa läpi.

Samaan aikaan, kuten eilen ilmoitettiin, Move Forward -puolue ilmoitti, että se ei äänestä Pheu Thaimaan pääministeriehdokasta puolueen pääsihteerin Chaitawat Tulathonin mukaan.

Chaitawat selitti, että puolueen kansanedustajat pitivät Pheu Thain johtaman uuden hallituksen muodostamista yhdessä entisten hallituspuolueiden, kuten Bhumjaithai kanssa, merkittävänä poikkeamana toukokuun 14. päivän vaalien aikana annetusta kansan mandaatista.

Lisäksi Chaitawat tarkensi, että tämän hallitusmuodostelman takana ei ole tarkoitus poistaa senaatin valtaa valita pääministeri, vaan se on pikemminkin linjassa senaatin ja juntan tukemien puolueiden toiveiden kanssa estää Move Forward -puoluetta ottamasta valtaa.

Progressiivinen Move Forward -puolue voitti 14. toukokuuta pidetyissä vaaleissa ja sai 151 paikkaa parlamentissa, kun taas toiseksi sijoittuva Pheu Thai -puolue sai 141 paikkaa. Puolue kohtasi kuitenkin useita esteitä politiikkansa vuoksi, erityisesti Lese Majesten lakien muuttamisesta, mikä saattoi häiritä yritysmonopoleja ja haastaa armeijan poliittisen vallan.

Lisäksi puolueen sitoumus muuttaa kuninkaallista kunnianloukkauslakia (pykälä 112) joutui ankaran tarkastelun kohteeksi, vaikka puolue oli useaan otteeseen luvannut tarkistaa lakia estääkseen sen ainoan poliittisen hyväksikäytön.

Lese majeste -ehdotuksiin liittyvät oikeusjutut ovat myös vireillä Move Forward -puolueen kanssa, ja ne ovat edelleen kesken, ja äskettäin hyväksytty XNUMX päivän jatkoaika on hyväksytty. Näissä tapauksissa osapuolta vastaan ​​voidaan kohdistaa jopa suuria rangaistuksia, jos tuomioistuin ratkaisee niitä vastaan.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/