EY neuvoo Move Forward Leader -syytteiden luopumista

LEHDISTÖTIEDOTE:

Tutkintakomitea on neuvonut vaalilautakuntaa (EY) hylkäämään Move Forward -puolueen johtajaa Pita Limjaroenratia vastaan ​​esitetyt syytteet vaalilain rikkomisesta. Syytökset keskittyivät syytöksiin siitä, että Pita omisti mediayhtiö iTV:n osakkeita jättäessään ehdokkaan 14. toukokuuta pidettäviin parlamenttivaaleihin.

Eräs EY:n virkamies paljasti, että komitean tutkimuksessa ei löytynyt riittäviä todisteita sen osoittamiseksi, että iTV oli toiminnassa ja tuotti tuloja aikana, jolloin Pita asetti ehdokkaansa huhtikuun alussa.

Valiokunta korosti vaalilain 151 §:n mukaista vaatimusta yksiselitteisestä ja kiistämättömästä todisteesta Pitan jatkuvasta omistuksesta mediayhtiössä, jotta hänet voidaan sulkea vaaleista.

EY:n pääsihteeri on vastaanottanut komitean havainnot ja suosituksen, ja asia viedään alakomitean käsiteltäväksi lisäarviointia varten. Tämän vaiheen aikana Pita Limjaroenrat voidaan kutsua todistamaan paneelin eteen.

EY:n virkamies sanoi, että alivaliokunta voi myös lykätä päätöstä, kunnes perustuslakituomioistuin antaa päätöksen Pitan parlamentaarisesta asemasta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.