Thaimaan tiukat alkoholilait palaavat eturintamaan poliittisen kiistan jälkeen

Kansallinen -

Thaimaassa on yksi maailman tiukimmista alkoholilaeista, ja yksi niistä on alkoholijuomien mainontakielto. Tästä laista seuraa jopa 500,000 XNUMX bahtin sakko ja mahdollinen yksi vuosi vankeutta.

Thaimaan parlamentin edustajainhuoneen varapuhemies Padipat Suntiphada Move Forward -puolueesta saattaa nyt olla vaikeuksissa tämän lain rikkomisesta, kun hän jakoi kuvan, jossa hän pitää käsissään tölkkiä hänen mukaansa käsityöolutta kotiprovinssistaan ​​Phitsanulokista pohjoiseen. Thaimaa.

Padipat kirjoitti Facebook-viestissään: ”Täällä mennään! Phitsanulokilla on nyt virallisesti ensimmäinen käsityöolut. Se on ainutlaatuinen ja laadukas tuote, joka edustaa maakuntaamme aurinkokuivattuja banaaneja ja paistettuja nuudeleita lukuun ottamatta.”

Viesti on sittemmin poistettu, mutta se ei ole välttynyt yleisön, poliitikkojen ja vetoomuksen esittäjien kritiikiltä. Jotkut ihmiset vaativat Padipatia eroamaan tehtävästään ja väittävät, että hänen pitäisi noudattaa lakia ja olla esimerkillinen hahmo yleisölle, kun otetaan huomioon hänen arvostettu poliittinen asemansa.

Demokraattipuolueen tiedottaja Rames Ratanachaweng on moittinut Padipatia ja vaatinut häntä eroamaan ja tutkimaan alkoholijuomien valvontalain väitettyä rikkomista.

On kuitenkin tärkeää huomata, että Padipat on kansanedustaja Move Forward -puolueesta, joka tuki häntä ottaessaan kantaa, kun se oli vielä kumppanina Pheu Thai -puolueen kanssa, ja ajaa myös alkoholinvalvontalakien tarkistamista ja edistyksellisempiä lakeja. alkoholin ympärillä.

Rames väitti myös, että Padipat loukkasi tunnettujen poliittisten henkilöiden eettistä käyttäytymistä.

Sillä välin tunnettu aktivisti ja vetoomuksen esittäjä Srisuwan Janya on ilmoittanut aikovansa tehdä asiasta virallisen valituksen National Anti-Corruption Commissionille (NACC) seuraavan kahden päivän kuluessa.

Srisuwan ilmaisi luottavansa siihen, että tämä siirto johtaisi Padipatin erottamiseen asemastaan.

Laajan kiistan jälkeen Padipat tuli tiistaina puolustamaan tekojaan ja väitti, että hänen aikomuksensa oli yksinkertaisesti osoittaa ylpeyttä maakuntansa avajaisoluesta. Hän ilmaisi edelleen varauksensa voimassa olevaa lakia kohtaan väittäen, että se estää pientuottajia mainostamasta tuotteitaan ja ylläpitää monopolia alkoholimarkkinoilla.

Padipat korosti myös, että suuret yritykset ovat kiertäneet näitä rajoituksia mainostamalla tuotemerkkejään vesi- ja soodatuotteissa, joissa käytetään usein identtisiä logoja. Hänen mukaansa tämä tekee nykyisestä lainsäädännöstä tehottoman.

Nähtäväksi jää, kohtaako Padipat todella mitään seurauksia teoistaan. Tapaus on kuitenkin korostanut Thaimaan tiukkoja alkoholimainontalakeja koskevaa kiistaa.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/