Thaimaa kirjaa ensimmäisen apinarokkokuoleman, uhri oli HIV-positiivinen

Kansallinen -

34-vuotias thaimaalainen kuoli viime viikolla apinarokkoon, mikä oli ensimmäinen apinarokkoon liittyvä kuolema Thaimaassa, tohtori Tares Krassanairawiwong, Department of Disease Control -osaston pääjohtaja, mukaan.

Tohtori Tares paljasti maanantaina 14. elokuuta, että potilas hakeutui hoitoon Chonburissa sijaitsevassa yksityissairaalassa noin 11. heinäkuuta 2023, kun hän sai päänsäryn, kutinaa, ihottumaa ja näppyjä vartaloonsa. Hänellä diagnosoitiin apinarokko, HIV ja kuppa.

Hän oli myöhemmin kärsinyt kurkkukipusta sieni-infektion vuoksi, joka on HIV:hen liittyvä opportunistinen infektio. Lisäksi hän kärsi ihottumista koko kehossaan apinarokosta.

Neljän viikon hoidon jälkeen potilas sai palata kotiin.

Kuitenkin 9. elokuuta potilas koki heikkoutta ja hengitysvaikeuksia. Sukulaiset veivät hänet Bamrasnaradura Infectious Diseases Instituteen Nonthaburin maakuntaan.

Siihen mennessä apinarokon aiheuttamat ihottumat levisivät kaikkialle hänen kehoonsa, ja hänen nenässään ja kurkussaan oli kuolleita kudoksia. Hänellä oli myös infektioita raajoissaan, keuhkoissaan ja aivoissaan sekä vakava immuunipuutos.

Potilaalle annettiin apinarokkoviruslääkettä yhdessä antibioottien kanssa. Hoidosta huolimatta hänen tilansa heikkeni, ja hän kuoli yöllä 11. elokuuta.

Tohtori Tares sanoi, että apinarokko on uusi tartuntatauti Thaimaassa. 8. elokuuta 2023 mennessä on raportoitu 189 tapausta, joista 161 tapausta Thaimaan kansalaisilla ja 28 tapauksia ulkomaalaisilla.

Taudinpurkaus on kasvussa, ja se havaittiin alun perin Bangkokin pääkaupunkiseudulla ennen kuin se levisi muihin provinsseihin. Suurin osa potilaista on miehiä, jotka ovat tekemisissä samaa sukupuolta olevien kanssa vieraan ihmisen kanssa, joka on jo saanut taudin, ja noin 43 prosentilla tapauksista on HIV-infektio.

Maailmanlaajuisesti on raportoitu 152 apinarokkokuolemaa sen jälkeen, kun epidemia alkoi Euroopassa vuonna 2022.

Maailman terveysviranomaiset käyttävät nyt termiä "Mpox" viittaamaan sairauteen. Tämän taudin alkuperän kerrotaan olleen Afrikasta.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/