Mies pidätettiin Phuketissa väitetystä osallisuudesta maahakemushuijaukseen

Phuket -

Mies pidätettiin Phuketissa sen jälkeen, kun hänen väitetään osallistuneen maalainahakemushuijaukseen, jossa uhri menetti noin miljoona bahtia eli 30,000 XNUMX USD.

Thaimaan kyberpoliisi kertoi Phuket Expressille, että lauantaina (12th) he pidättivät miehen, jonka nimi oli vain Mr. Winat, 25, tavaratalossa Thalangissa. Pidätys tapahtui sen jälkeen, kun Nonthaburin maakunnan tuomioistuin antoi 19. heinäkuuta 2023 Winatille pidätysmääräyksen petoksesta.

Winatin todettiin olleen osallisena huijareiden kanssa, jotka huijasivat uhreja lataamaan väärennetyn Land Department -sovelluksen nimeltä "SmartLand". Tuntematon naisuhri, joka on myös melko tunnettu thaimaalaisen median uutislähettäjä, oli menettänyt noin miljoona bahtia, kun hän latasi hakemuksen ja täytti väärennetyt maalainatiedot ja lähetti rahaa alkukäsittely- ja käsirahamaksuina.

Maa oli tietysti väärennös ja huijarit katosivat saatuaan varat.

Thaimaan kyberpoliisi etsii edelleen muita tähän huijaukseen osallistuneita epäiltyjä. Winat ei heti esittänyt pyyntöä tai antanut lausuntoa häntä vastaan ​​esitetyistä syytöksistä. Ei ollut heti tiedossa, oliko hänellä asianajajaa.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.