Ei vielä lopullista päivämäärää seuraavalle Thaimaan pääministeriäänestykselle parlamentissa

Kansallinen -

Parlamentin puhemies Wan Muhammad Noor Matha ei ole vielä päättänyt Thaimaan seuraavan pääministeriäänestyksen viimeisestä päivämäärästä odotettaessa Thaimaan perusoikeustuomioistuimen päätöstä oikeusasiamiesten vetoomuksesta.

Wan selitti, että hän odottaa parhaillaan perustuslakituomioistuimen päätöstä siitä, hyväksytäänkö oikeusasiamiehen vetoomus tutkiakseen, että 394 kansanedustajaa hylkäsi Pita Limjaroenratin uudelleen ehdokkuuden pääministerin paikaksi.

Oikeuden on määrä antaa ratkaisunsa keskiviikkona 16. elokuuta.

Aiemmin 394 kansanedustajaa äänestivät sen puolesta, että vaalien voittaja Move Forward -puolueen johtaja Pita ei asettu uudelleen ehdolle vedoten kokoussääntöön, joka kieltää saman esityksen esittämisen kahdesti samassa istunnossa.

Pita kuitenkin väitti, että pääministerin nimittämistä ei säätele kokousasetus, vaan pikemminkin perustuslaki. Hänen puolueensa jätti sitten vetoomuksen oikeusasiamiehelle pyytääkseen tuomioistuimen päätöstä mitätöidä niiden 394 parlamentin jäsenen päätös, jotka olivat eri mieltä hänen asettamisesta uudelleen pääministeriäänestykseen.

Oikeusasiamies hyväksyi sitten vetoomuksen ja välitti sen tuomioistuimelle sekä pyysi tulevien pääministeriäänestysten keskeyttämistä, kunnes perusoikeustuomioistuin tekee päätöksen.

Wan puolestaan ​​totesi lisäksi, että seuraava pääministerin äänestys voi tapahtua joko perjantaina 18. päivänä tai ensi tiistaina, 22. elokuuta, jos tuomioistuin päättää tavalla, joka mahdollistaa äänestyksen etenemisen.

"Oikeuden päätöksellä on useita mahdollisia tuloksia, joten meidän on odotettava sen näkemistä ennen kuin voimme ajoittaa seuraavan kansanedustajien ja senaattoreiden yhteisistunnon pääministerin valitsemiseksi", Wan sanoi.

Hän keskustelee äänestyspäivän asettamisesta sekä parlamentin ylä- että alaosan kanssa heti, kun perusoikeustuomioistuin tekee päätöksen, Wan lisäsi.

Samaan aikaan, Bhumjaithai- ja Pheu Thai -poliittiset puolueet jatkavat liittolaisten värväämistä uuden hallituksen muodostamiseksi.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/